Съобщение

Председателят на Централната избирателна комисия г-жа Ивилина Алексиева-Робинсън взе участие в семинар, посветен на киберсигурността на предстоящите избори за членове на Европейския парламент през 2019 г., който се организира от Европейския парламент и се проведе на 25 септември 2018 г. в Брюксел.

На семинара беше представен разработеният от специално създадена работна група Наръчник за киберсигурност на изборните технологии. Наръчникът съдържа набор от предложения и добри практики в държавите членки за осигуряване на висока степен на защита на използваните във всеки етап на изборния процес информационни и комуникационни технологии. Създаден е с разбирането, че изборите са национален прерогатив, но кибератаките са в глобален мащаб и е необходимо взаимодействие и обмен на практики между държавите членки и техните органи на управление на избори с цел гарантиране на предстоящите Европейски избори. Успешна кибератака в една държава членка би могла да рефлектира върху легитимността на изборите за членове на Европейския парламент като цяло.

Участие в семинара взеха органи за управление на избори от държавите – членки на Европейския съюз.

Съобщение

Централната избирателна комисия уведомява, че на 29 септември 2018 г. включително изтича крайният срок, в който избирателите могат да подадат заявление – Приложение № 12-МИ от изборните книжа за гласуване по настоящ адрес в частичните избори за кметове, насрочени на 14 октомври 2018 г. Заявленията се подават до общинската администрация по настоящ адрес.

На 14 октомври 2018 г. са насрочени частични избори за:

  • кмет на кметство Столетово, община Карлово, област Пловдив;
  • кмет на кметство Суходол, община Главиница, област Силистра;
  • кмет на кметство Орлинци, община Средец, област Бургас.

Съобщение

Централната избирателна комисия уведомява, че съгласно чл. 37, ал. 1 от Изборния кодекс избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия в насрочените на 14 октомври 2018 г. частични избори за кметове, следва да заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец – Приложение № 16А-МИ от изборните книжа, подписано саморъчно и изпратено по поща, факс или чрез електронно заявление през интернет страницата на общинската администрация по постоянния адрес или по настоящия адрес, когато е направено искане за вписване в списъка за гласуване по настоящия им адрес.

Крайният срок за подаване на заявление за частичните избори за кметове е 29 септември 2018 г. включително.

Съобщение

Делегация на Централната избирателна комисия, водена от председателя Ивилина Алексиева и членовете Румяна Сидерова и Катя Иванова, взе участие в 27-та годишна конференция на Асоциацията на органите за управление на избори от Европа (ACEEEO), която се проведе в периода 5-7 септември 2018 г. във гр. Вилнюс, Литва.

В конференцията взеха участие над 50 представители на органите за управление на изборите на страните членки на АСЕЕЕО и други органи за управление на избори, представители на международни организациии (ООН, ОССЕ, Венецианска комисия към Съвет на Европа и други), големи международни наблюдателски оранизации, представители на академичните среди и експерти.

Темата на конференцията беше: „Гарантиране на поверителността, сигурността и неприкосновеността на избирателя“. Председателят Ивилина Алексиева модерира кръгла маса на тема: „Осигуряване на сигурност на процеса на гласуване“, в която говорители бяха лорд Ричард Балф, вицепрезидент на Комитета за демократични избори, член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа; Дариус Повилаитис, експерт по киберсигурност на ЦИК-Литва и Юлия Шипилова, старши изборен съветник в IFES.

В заключителната декларация участниците в 27-та годишна конференция на ACEEEO подчертаха значението на запазването и насърчаването на сигурността, неприкосновеността и почтеността на изборите.

Изборите представляват отправната точка на демократичния процес и всеки провал  може да застраши цялата демократична система. Затова е от първостепенно значение да се изпълнят демократичните стандарти по отношение на сигурността, неприкосновеността и почтеността на изборите.

Участниците в конференцията признават, че цифровата ера до голяма степен промени условията за провеждането на избори. Цифровите платформи са станали част от ежедневието, което поставя сигурността, неприкосновеността и почтеността пред нови предизвикателства.

Повече за заключителната декларация:

Съобщение

На 18 септември 2018 г. /вторник/ Централната избирателна комисия на Република България проведе среща с 8-членна делегация от депутати от Националното събрание на Социалистическа Република Виетнам. На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с избирателната система на Република България, статута и функциите на ЦИК, РИК, ОИК и СИК, както и правилата за провеждане на предизборна кампания и предизборна агитация.

Ръководител на делегацията от Социалистическа Република Виентам беше г-н Нгуен Туан Ан, депутат от провинция Бин Фьок и заместник-председател на Комисия за работа с депутатите.

г-жа Ивилина Алексиева, председател на ЦИК и г-н Нгуен Туан Ан, депутат от провинция Бин Фьок и заместник-председател на Комисия за работа с депутатите

Съобщение

На 13 септември (четвъртък) 2018 г. от 15,30 часа в Централната избирателна комисия ще се отварят публично офертите за: „Извършване на пазарно проучване, анализ и консултиране по смисъла на чл. 44 от ЗОП, за определяне на прогнозна цена за производство, закупуване, наемане – дългосрочно или краткосрочно (еднократно) и доставка в страната на не по-малко от 12 500 специализирани устройства за машинно гласуване, както и за логистично осигуряване на специализираните устройства до секционните избирателни комисии в страната и чужбина, гаранционно и извънгаранционно обслужване, поддръжка, обучение на персонал за работа и обслужване на устройствата за произвеждане на избори“.
Отварянето на офертите ще се състои на адрес: гр. София, пл. "Княз Александър I" № 1, етаж „Мецанин“, зала № 42, вход откъм бул.“Княз Ал.Дондуков“.

Съобщение

На 13 септември 2018 г. (четвъртък) изтича крайният срок, в който гражданите на други държави-членки на ЕС, които желаят да гласуват в частичните избори за кметове, които ще се произведат на 14 октомври 2018 г., трябва да подадат декларация Приложение № 8-МИ от изборните книжа за вписване в избирателните списъци – част ІІ. Декларацията се подава до общинската администрация по адрес на пребиваване и при условие, че гражданинът не е подавал такава декларация на предишни местни избори или, ако е подавал, има промяна в личните документи и адреса на пребиваване.

Кметовете на общини служебно вписват в избирателния списък (част II) гражданите на други държави-членки на Европейския съюз, които веднъж са подали декларация и са били включени в избирателния списък част II, без да е необходимо да подават нова декларация.

Гражданите на други държави-членки на ЕС имат право да гласуват, ако са навършили 18 години, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода, имат статут на продължително или постоянно пребиваващи в България, не са лишени от правото да избират в държавата-членка, на която са граждани и отговарят на изискването да имат адрес на пребиваване на територията на съответното кметство, към дата 14 април 2018 г. включително – шест месеца преди датата на произвеждане на частичните избори.

Заявлението може да бъде изтеглено от интернет страницата на ЦИК в секция “Изборни книжа“.

На 14 октомври 2018 г. са насрочени частични избори за:

- кмет на кметство Столетово, община Карлово, област Пловдив;

- кмет на кметство Суходол, община Главиница, област Силистра;

- кмет на кметство Орлинци, община Средец, област Бургас.

 

Съобщение

Централната избирателна комисия информира, че до 13 септември 2018 г. (четвъртък) включително, съгласно чл. 198, ал. 5 във вр. с чл. 464, т. 13 от Изборния кодекс електронните медии (с изключение на БНТ, БНР и техните регионални центрове) следва да обявят на интернет страницата си условията, реда за предоставяне на време за отразяване на предизборната кампания, както и тарифите си за предстоящите частични избори за кметове, насрочени на 14 октомври 2018 г.

На 14 октомври 2018 г. са насрочени частични избори за:

  • кмет на кметство Столетово, община Карлово, област Пловдив;
  • кмет на кметство Суходол, община Главиница, област Силистра;
  • кмет на кметство Орлинци, община Средец, област Бургас.

Съобщение

Централната избирателна комисия информира, че до 13 септември 2018 г. (четвъртък) включително, съгласно чл. 198, ал. 6 във вр. с чл. 464, т. 13 от Изборния кодекс електронните медии (с изключение на БНТ и БНР и техните регионални центрове) изпращат на Сметната палата, на ЦИК (за електронна медия с национален обхват) и на ОИК (за електронна медия с регионален и местен обхват) условията, реда и тарифите си за предоставяне на време за отразяване на предизборната кампания на всички партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати за участие в частичните избори за кметове, насрочени на 14 октомври 2018 г.

На 14 октомври 2018 г. са насрочени частични избори за:

  • кмет на кметство Столетово, община Карлово, област Пловдив;
  • кмет на кметство Суходол, община Главиница, област Силистра;
  • кмет на кметство Орлинци, община Средец, област Бургас.

Съобщение

Централната избирателна комисия уведомява, че на 11 септември 2018 г. (вторник) от 10.00 часа ще се проведе жребий за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК, в бюлетините за гласуване в частичните избори за кметове, насрочени за 14 октомври 2018 г.

Жребият ще се състои в заседателната зала № 42 в сградата на Народното събрание, пл.„Княз Александър І“ № 1.

На 14 октомври 2018 г. са насрочени частични избори за:

  • кмет на кметство Столетово, община Карлово, област Пловдив;
  • кмет на кметство Суходол, община Главиница, област Силистра;
  • кмет на кметство Орлинци, община Средец, област Бургас.

Съобщение

Централната избирателна комисия уведомява, че крайният срок за подаване на документи за допускане/регистрация на партиите и коалициите в ЦИК за участие в частичните избори за кметове, насрочени за 14 октомври 2018 г., е до 8 септември 2018 г.

Приемът на документи за допускане/регистрация на партии и коалиции за участие в частичните избори за кмет на кметство Столетово, община Карлово, област Пловдив, за кмет на кметство Суходол, община Главиница, област Силистра и за кмет на кметство Орлинци, община Средец, област Бургас, се извършва съгласно Решение № 3340-МИ от 4 август 2016 г. на ЦИК, в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ № 1, етаж мецанин.

Съобщение

Във връзка с провеждане на консултациите за формиране съставите на СИК за предстоящите частични местни избори на 14 октомври 2018 г. Централната избирателна комисия обръща внимание, че при определяне на състава и ръководствата на СИК се прилага чл. 92, ал. 6 от Изборния кодекс, като се спазва съотношението между партиите и коалициите, представени в ОИК.
Актуални адреси на партиите и коалициите във връзка с консултациите:

1.Партия ГЕРБ
  1414,гр. София
  пл. България № 1, НДК, Административна сграда, ет. 17
  тел. 02/490 13 13 факс: 02/ 490 09 51
  лице за контакти: Цветомир Петров Паунов
  e-mail: [email protected]  

2.Коалиция БСП лява България
  гр. София,
  р-н Възраждане,
  ул. ,,Позитано“ № 20, п.к. 382
  тел: 02/ 810 72 00, 0886 839 722 факс: 02/ 981 21 85
  Лице за контакти: Аглика Стефчева Виденова
  e-mail: [email protected]

3.Партия ДПС
  гр. София,
  бул. Ал. Стамболийски № 45А,
  тел. 02/811 44 44 факс: 02/811 44 44
  лице за контакти: Мустафа Сали Карадайъ
  e-mail: [email protected]

4.Коалиция Реформаторски блок (РБ)
  гр. София, ул. Г. Бенковски № 7,
  тел. 02/843 38 03, 0887 509 562
  лице за контакти: Стамен Янев
  e-mail: [email protected]

5.Коалиция Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО
  за НФСБ
  гр. София,
  ул.Г.С.Раковски № 134, ет 2 и 3
  тел. 0894 545 538
  e-mail: [email protected]
  за ВМРО
  гр. София,
  ул. Пиротска № 5
  тел. 0882 272 212
  лице за контакти: Карлос Контрера

6.Коалиция България без цензура (ББЦ)
  гр. София,
  р-н Лозенец,
  бул. Черни връх № 25А, ет. 1,
  тел. 0888 589 282,
  лице за контакти: Десислава Балабанова
  е-mail: [email protected] 

7.Партия Атака
  гр. София,
  ул. Врабча № 1,
  тел. 0882 662 287
  лице за контакти: Рени Димитрова Асенова
  e-mail: [email protected]

8.Коалиция АБВ (Алтернатива за българско възраждане)
  гр. София,
  пл. България № 1,
  НДК, основна сграда,  вх А3, офис 6
  тел. 0882 437 658
  лице за контакти: Румен Петков
  e-mail: [email protected]

Съобщение

П О К А Н А

за участие за възлагане на обществена поръчка

по реда на чл. 20, ал. 4, т. 3 от ЗОП

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

С настоящата покана Ви каним за участие за възлагане на обществена поръчка с предмет „Извършване на пазарно проучване, анализ и консултиране по смисъла на чл. 44 от ЗОП, за определяне на прогнозна цена за производство, закупуване, наемане – дългосрочно или краткосрочно (еднократно) и доставка в страната на не по-малко от 12 500 специализирани устройства за машинно гласуване, както и за логистично осигуряване на специализираните устройства до секционните избирателни комисии в страната и чужбина, гаранционно и извънгаранционно обслужване, поддръжка, обучение на персонал за работа и обслужване на устройствата за произвеждане на избори“.

Целта на обществената поръчка е провеждане на проучване на всички участници на пазара, които произвеждат и доставят устройства за машинно гласуване.

В случай на проявен интерес от Ваша страна офертите се подават на адрес: гр. София, пл. „Княз Александър І” № 1, вход от към бул. „Княз Александър Дондуков“, Централна избирателна комисия, всеки работен ден от 10:00 до 17:30 ч. За час на получаване се приема часът, отбелязан при издаване на входящ номер. Краен срок за подаване на офертите 17:30 ч. на 10 септември 2018 г. (понеделник).

Условията и реда за подаване на офертите, изискванията към участниците, както и техническата спецификация са подробно описани в документацията за възлагане на обществената поръчка.

 

Съобщение

Във връзка с постъпилите заявления от граждани за заличаване на личните им данни от публичните регистри за различните видове избори и национални референдуми, които се намират на интернет страницата на ЦИК www.cik.bg, Централната избирателна комисия уведомява следното:

Централната избирателна комисия събира, обработва и съхранява лични данни в изпълнение на свое задължение по силата на Изборния кодекс и в съответствие с чл. 6, параграф 1, буква „д“ от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО (Общ регламент относно защитата на данните), наричан по-долу за краткост Регламент (ЕС) 2016/679.

Всички тези данни са необходими при упражняването на официални правомощия, които са предоставени на администратора (ЦИК) и публичността на същите е в изпълнение на задача от обществен интерес, поради което, на основание чл. 17, § 3,  буква „б“ от Регламент (ЕС) 2016/679 не подлежат на заличаване.

Съобщение

 

По покана на Националната избирателна комисия на Република Корея членовете на ЦИК г-жа Камелия Нейкова и г-н Александър Андреев участваха в Международната програма за наблюдение на изборите като наблюдатели на Седмите местни избори в Република Корея, в периода 7 – 15 юни 2018 г.

По време на посещението беше проведена работна среща на Националната избирателна комисия на Република Корея с наблюдателите-представители на органите за управление на избори от 25 държави. На срещата беше направена  презентация за изборния процес в Република Корея и дейността на изборната администрация. Част от програмата беше и провеждането на международен форум по изборни въпроси, на който бяха представени практики от различни държави, свързани с произвеждането на избори и предизвикателствата пред изборния процес. В рамките на наблюдението бяха посетени избирателни секции по време на предварителното гласуване. В деня на изборите наблюдателите присъстваха на откриване на изборния ден, провеждане на гласуването и преброяване на бюлетините в преброителни центрове.

Прессъобщение

 

В периода 6 – 16 юни 2018 г. Асоциацията на световните изборни органи A-WEB, в която членува Централната избирателна комисия на Република България, организира и проведе Програма за изграждане на капацитет за управление на избори под надслов „Използването на технологии в управлението на избори, предимства и предизвикателства“, в гр. Инчон, Република Корея.

В програмата Централната избирателна комисия на Република България бе представена от Йорданка Ганчева и Кристина Стефанова – членове на ЦИК, които получиха сертификати за успешно завършен курс на обучение.

Програмата се проведе чрез интерактивни дискусионни сесии между 22 участници от 11 страни, проучвателни визити, лекции от експерти в областта на изборите и изборните процеси и анализ на представените платформи.

Програмата позволи на участниците да наблюдават Седмите местни избори в Корея.

Съобщение

ЦЕНТРАЛНА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

 с адрес: гр. София 1169, пл. „Княз Александър І“ № 1, тел. – 02 939 3719

ОБЯВА

Централната избирателна комисия обявява, че ще извърши подбор за заемане длъжността „Главен специалист-домакин“ в Звено „Финансово-счетоводна и стопанска дейност“, Дирекция „Администрация“ на Централната избирателна комисия (ЦИК).

І. Минимални изисквания за заемане на длъжността:

1. Образование – средно;

2. Професионална област – не се определя;

3. Минимален професионален опит – 2 години в областта на управление на стоково-материални ценности;

4. Кандидатът да не е осъждан за умишлено престъпление от общ характер и да не е лишен по съответния ред от правото да заема материално-отчетническа длъжност.

5. Компютърна грамотност.

ІІ. Допълнителни умения и квалификации, носещи предимство на кандидатите:

Опит с архивиране на документи.

ІІІ. Кратко описание на длъжността:

Организира и изпълнява цялостния процес по краткосрочно планиране, проучване, заявяване и снабдяване, съхраняване и предоставяне на материални активи, канцеларски материали и консумативи на членовете на ЦИК и служителите от администрацията.

Отчита движението на стоково-материалните ценности.

Организира и отговаря за текущите и основните ремонти на материалните активи на ЦИК.

Извършва организация по транспортното обслужване в ЦИК.

Участва в различни дейности, свързани с архивиране на документи в ЦИК.

Изпълнява възложени му различни оперативно-технически задачи

V. Правоотношение: трудово.

VІ. Начин на провеждане на подбора:

1. Подбор по документи;

2. Интервю.

С интервюто се оценяват познанията в аналитична, комуникативна, организационна компетентност и др.

VІІ. Необходими документи:

1. Заявление за участие в свободен текст, адресирано до Централната избирателна комисия, с посочен адрес за кореспонденция, актуален телефонен номер и електронна поща.

2. Декларация в свободен текст за липса на ограниченията, посочени в т. 4 от раздел І.

3. Копия от документи за придобитата образователно-квалификационна степен и специалност.

4. Копия от документи за придобита допълнителна квалификация (ако има такава).

5. Копия от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит.

6. Автобиография.

VІІІ. Срокът за подаване на документите е 15 (петнадесет) работни дни и започва да тече от деня, следващ датата на обявлението на интернет страницата на Централната избирателна комисия.

ІX. Документите за участие в подбора се подават лично или чрез упълномощен представител всеки работен ден в гр. София, сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ № 1, вход от страната на бул. „Дондуков“, на вътр. тел. 3713, в срока по раздел VIIІ. При подаване на документите кандидатите се запознават с длъжностната характеристика на длъжността. Работното време за приемане на документи е от 9,30 до 12,00 и от 13,30 до 17,00 часа.

Х. Срокът за провеждане на подбора по документи и интервюто е 7 (седем) работни дни, считано от деня, следващ датата на обявяване на интернет страницата на Комисията списъка на кандидатите, които отговарят на минималните изисквания. В случай на промяна на срока кандидатите ще бъдат уведомени на посочен от тях телефон и на интернет страницата на Комисията.

ХІ. Назначаването се извършва след решение на ЦИК. Длъжността се заема при условията на чл. 70, ал. 1 във връзка с чл. 67, ал. 1, т. 1 от Кодекса на труда, като срокът на изпитване се определя на 6 (шест) месеца в полза на работодателя.

ХІІ. Списъците и всички други съобщения във връзка с провеждане на процедурата за подбор, включително за класиране и за назначаване, ще се обявяват на интернет страницата на ЦИК.

ХІІІ. Брой работни места, за които е обявен подбора – 1 щатна бройка.

ХІV. Размер на основното трудово възнаграждение – 1 200 лв.

Съобщение

Делегация на Централната избирателна комисия на Република България в състав: Ивилина Алексиева – председател на ЦИК, Мария Мусорлиева – зам.-председател на ЦИК и членовете Таня Цанева и Георги Баханов, взе участие в 16-ия межуднароден симпозиум на органите за управление на избори, организиран от Международния център за парламентарни проучвания (ICPS) и проведен в периода 28-31 май 2018 година в Португалия.

Председателят на ЦИК Ивилина Алексиева беше говорител по темата: „Избори и увреждания: Улесняване упражняването на правото на избор на хората с увреждания и специални нужди“. Тя запозна участниците с нормативната уредба в Република България и практиките в страната по отношение на избирателните права на хората с увреждания. Представи възможностите за гласуване по настоящ дарес, гласуване в специално определена секция, както и в секция по избор, организиране на транспорт на лица с увреждания в изборния ден, гласуване с подвижна секционна избирателна комисия, гласуване в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за социални услуги и др.

На конференцията бяха обсъдени използването на технологиите в изборния процес, участието на младите избиратели, провеждането на дигитални кампании за популяризиране на изборния процес и др.

В конференцията взеха участие представители на органи за управление на избори от цял свят и на международни институции, сред които Венецианска комисия, IFES, ACEEEO, ECES, експерти и представители на академичните среди.

Съобщение

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

Централната избирателна комисия РАЗРЕШАВА отваряне на запечатани помещения, в които се съхраняват изборни книжа и материали от предшестващи избори, определени със заповеди на кметовете на съответните общини, за прибиране на бюлетините и другите книжа и материали от частичните избори, насрочени на 20 май 2018 г., и при произвеждане на евентуален втори тур – не по-рано от 20,00 ч. в деня на избора, като се прилага Решение № 4886-МИ от 19 септември 2017 г. на ЦИК.

  • кмет на кметство Криво поле, община Хасково, област Хасково;
  • кмет на кметство Лясково, община Добричка, област Добрич;
  • кмет на кметство Мост, община Кърджали, област Кърджали;
  • кмет на община Макреш, област Видин;
  • кмет на кметство Семчиново, община Септември, област Пазарджик;
  • кмет на кметство Галиче, община Бяла Слатина, област Враца;
  • кмет на кметство Маломир, община Върбица, област Шумен;
  • кмет на кметство Миланово, община Велики Преслав, област Шумен;
  • кмет на кметство Беден, община Девин, област Смолян;
  • кмет на община Лозница, област Разград.

Съобщение

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

Относно: начало и край на гласуването в изборите на 20 май 2018 г.

Във връзка с произвеждане на частични избори за кметове, насрочени на 20 май 2018 г. за:

  • кмет на кметство Криво поле, община Хасково, област Хасково;
  • кмет на кметство Лясково, община Добричка, област Добрич;
  • кмет на кметство Мост, община Кърджали, област Кърджали;
  • кмет на община Макреш, област Видин;
  • кмет на кметство Семчиново, община Септември, област Пазарджик;
  • кмет на кметство Галиче, община Бяла Слатина, област Враца;
  • кмет на кметство Маломир, община Върбица, област Шумен;
  • кмет на кметство Миланово, община Велики Преслав, област Шумен;
  • кмет на кметство Беден, община Девин, област Смолян;
  • кмет на община Лозница, област Разград.
  • Централната избирателна комисия напомня, че съгласно чл. 220, ал. 1 от ИК избирателите гласуват от 7,00 ч. до 20,00 ч. Когато в 20,00 ч. пред изборното помещение има негласували избиратели, председателят и секретарят на секционната избирателна комисия установяват техния брой и самоличност. Само тези избиратели се допускат да гласуват, но не по-късно от 21,00 часа

Календар

Решения

  • № 3180-МИ / 26.04.2024

    относно: допускане на партия „БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ“ за участие в новите избори за общински съветници в община Борован, област Враца, насрочени на 23 юни 2024 г.

  • № 3179-МИ / 26.04.2024

    относно: допускане на партия „ВЪЗРАЖДАНЕ“ за участие в новите избори за общински съветници в община Борован, област Враца, насрочени на 23 юни 2024 г.

  • № 3178-ЕП/НС / 26.04.2024

    относно: промяна в състава на Районна избирателна комисия в Петнадесети изборен район – Плевенски

  • всички решения