Решения за назначаване на РИК | Решения за назначаване на ОИК

205-НС /

ОТНОСНО: одобряване на Споразумение за отразяване на предизборната кампания за произвеждане на избори за народни представители на 11 юли 2021 г., подписано от генералния директор на БНТ и упълномощени представители на партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирани за участие в изборите за народни представители

204-НС /

ОТНОСНО: регистрация на сдружение „Институт за развитие на публичната среда“ за участие с наблюдатели в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

203-НС /

ОТНОСНО: регистрация на сдружение „ЗОНА ЗА ТРАНСАТЛАНТИЧЕСКИ ПРОСПЕРИТЕТ – НАБЛЮДАТЕЛНА МИСИЯ, БЪЛГАРИЯ“ за участие с наблюдатели в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

202-НС /

ОТНОСНО: регистрация на сдружение Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва за участие с наблюдатели в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

201-НС /

ОТНОСНО: регистрация на сдружение „Федерация на независимите студентски дружества“ за участие с наблюдатели в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

200-НС /

ОТНОСНО: регистрация на сдружение „Институт за социална интеграция“ за участие с наблюдатели в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

199-НС /

ОТНОСНО: регистрация на сдружение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“ за участие с наблюдатели в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

198-НС /

ОТНОСНО: регистрация на сдружение „ДЕМОКРАЦИЯ И ЗАКОННОСТ“ за участие с наблюдатели в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

197-НС /

ОТНОСНО: утвърждаване на технически характеристики на бюлетините за произвеждане на изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

196-НС /

ОТНОСНО: определяне чрез жребий на реда за представяне на кандидатите, регистрирани от партии и коалиции, в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

195-НС /

ОТНОСНО: определяне чрез жребий на поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите, регистрирани в Централната избирателна комисия в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

194-МИ /

ОТНОСНО: предложение до президента на Република България за насрочване на частичен избор за кмет на кметство Дянково, община Разград, област Разград

193-НС /

ОТНОСНО: процедура за определяне чрез жребий на реда за представяне на партиите и коалициите в диспутите по регионалните радио- и телевизионни центрове на БНР и БНТ в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

192-НС /

ОТНОСНО: гласуване на избиратели с „непълни адреси“, с т.нар. „сгрешени адреси“, както и със „служебно заличени адреси“ в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

191 -НС /

ОТНОСНО: искане да бъдат регистрирани като наблюдатели на изборите за народни представители на 11 юли 2021 г. представители на Бюрото за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ/БДИПЧ)

190-НС /

ОТНОСНО: промяна в състава на РИК в Двадесет и първи изборен район – Сливенски

189-МИ /

ОТНОСНО: промяна в състава на ОИК – Минерални бани, област Хасково

188 /

ОТНОСНО: прекратяване на процедура на договаряне без предварително обявление за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на 1500 (хиляда и петстотин) специализирани устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ), същите по вид и модел като доставените по Договор № 1 от 06.02.2021 г., сключен между Централната избирателна комисия (ЦИК) и „СИЕЛА НОРМА“ АД, с опция съгласно чл. 116, ал. 1, т. 1 ЗОП за допълнителна доставка до 500 (петстотин) броя, при възникнала необходимост от такива, след произвеждане на изборите за народни представители на 11 юли 2021 г. и за произвеждане на други избори – при осигурено финансиране, с инсталиран софтуер на всички налични (11 100) СУЕМГ, в това число системния и приложния (реализиращ изборните процеси) софтуер, включително и на софтуера, който управлява специализираните хардуерни устройства в пълен комплект с изходния код, така че системният и приложният софтуер да имат възможност да се модифицират за всякакъв вид избори, предвидени в Изборния кодекс, без намеса на доставчика и производителя, както и осъществяването на дейностите и процесите за модифициране и настройване на вида бюлетина, конфигуриране и инсталиране на всички налични (11 100) СУЕМГ за всеки от съответния вид избори, както и тези дейности, представляващи логистично осигуряване и техническо обслужване на специализираните устройства за електронно машинно гласуване за частичните местни избори, изборите за народни представители и изборите за президент и вицепрезидент на републиката, които ще се произведат през 2021 г., и обучение на ЦИК, ОИК, РИК, СИК в страната и СИК извън страната за работа със специализираните устройства за електронно машинно гласуване, обучение и предаване на знания на специалисти за използване на системния и приложния софтуер за модифициране за всякакъв вид избори, предвидени в Изборния кодекс, без намеса на доставчика и производителя и осъществяване на специализирана софтуерна поддръжка, съгласно техническата спецификация и условията на договора“

187-НС /

ОТНОСНО: промяна в състава на РИК в Деветнадесети изборен район – Русенски

186-НС /

ОТНОСНО: поправка на техническа грешка в Решение № 66-НС от 20 май 2021 г. на ЦИК относно назначаване на Районна избирателна комисия в Четвърти изборен район – Великотърновски, за изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

Календар

Решения

  • № 3025-ЕП / 15.03.2024

    относно: откриване на състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Дейности по осигуряване на машинното гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България през юни 2024 г., съгласно техническите спецификации и условията на договорите, с две обособени позиции: Обособена позиция № 1: Профилактика/диагностика (тестване на СУЕМГ и на вградените в нея периферии – принтер и четец на смарт карти), подготовка, инсталиране на операционна система и приложния софтуер, параметризиране и окомплектоване на СУЕМГ, техническо обслужване на СУЕМГ в предизборния и изборния ден по места/съответната избирателна секция и осигуряване на Център за поддръжка при възникнали проблеми със СУЕМГ в изборите за членове на Европейския парламент от Република България Обособена позиция № 2: Транспорт на СУЕМГ до избирателните секции в страната и логистично осигуряване на СУЕМГ в предизборния и следизборния ден в изборите за членове на Европейския парламент от Република България“

  • № 3024-МИ / 15.03.2024

    относно: промяна в състава на ОИК – Омуртаг, област Търговище

  • № 3023-МИ / 15.03.2024

    относно: промени в състава на ОИК – Брусарци, област Монтана

  • всички решения