Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 3747-ПВР
София, 6 октомври 2016 г.

ОТНОСНО: определяне на партиите, коалициите и инициативните комитети, които имат право да ползват медийни пакети по реда на чл. 178 от ИК

На основание чл. 178 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

І. Партиите, регистрирали кандидатски листи за изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 6 ноември 2016 г., имащи право на медийни пакети в размер на 40 000 (четиридесет хиляди) лв., са:

  1. Партия „Българска демократична общност“
  2. Партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“
  3. Партия „Балканска демократична лига“
  4. Партия „Българско национално обединение“
  5. Партия „Движение за радикална промяна Българската пролет“
  6. Партия „Християн-социален съюз“

 

ІІ. На основание чл. 178, ал. 1, изр. второ от ИК коалициите, регистрирали кандидатски листи за изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 6 ноември 2016 г., в които участват партии, които имат право на държавна субсидия по реда на Закона за политическите партии, и на които се предоставят средства за медийни пакети в размер, пропорционален на дела на партиите, участващи в коалицията, които нямат право на държавна субсидия, са:

  1. Коалиция „ПП Движение 21 – ПП НДСВ“ – 20 000 лв.
  2. Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ – 28 571 лв.

 

ІІІ. Инициативните комитети, регистрирали независими кандидати за президент и вицепрезидент на републиката на 6 ноември 2016 г., имащи право на медийни пакети в размер на 40 000 (четиридесет хиляди) лв., са:

  1. Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Румен Георгиев Радев за независим кандидат за президент и Илияна Малинова Йотова за независим кандидат за вицепрезидент.
  2. Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Веселин Найденов Марешки за независим кандидат за президент и Петър Живков Петров за независим кандидат за вицепрезидент.
  3. Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Диана Гервасова Димитрова за независим кандидат за президент и Габриел Георгиев Герасимов за независим кандидат за вицепрезидент.
  4. Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Пламен Панайотов Пасков за независим кандидат за президент и Светозар Стоянов Съев за независим кандидат за вицепрезидент.
  5. Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Бисер Георгиев Миланов за независим кандидат за президент и Красимир Петров Настев за независим кандидат за вицепрезидент.
  6. Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Пламен Василев Орешарски за независим кандидат за президент и Данаил Стоянов Папазов за независим кандидат за вицепрезидент.
  7. Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Камен Славянов Попов за независим кандидат за президент и Георги Стефанов Неделчев за независим кандидат за вицепрезидент.
  8. Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Николай Йорданов Банев за независим кандидат за президент и Сали Шабан Ибрям за независим кандидат за вицепрезидент.
  9. Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Румен Гълъбинов Гълъбинов за независим кандидат за президент и Веска Атанасова Волева за независим кандидат за вицепрезидент.
  10. Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Йорданка Радиева Колева за независим кандидат за президент и Веселин Димитров Христов за независим кандидат за вицепрезидент.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Ивилина Алексиева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3179-МИ / 26.04.2024

    относно: допускане на партия „ВЪЗРАЖДАНЕ“ за участие в новите избори за общински съветници в община Борован, област Враца, насрочени на 23 юни 2024 г.

  • № 3178-ЕП/НС / 26.04.2024

    относно: промяна в състава на Районна избирателна комисия в Петнадесети изборен район – Плевенски

  • № 3177-ЕП/НС / 26.04.2024

    относно: постъпило заявление от партия „ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ“ с искане за промяна на заявеният начин на изписване наименованието на партията в бюлетините за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • всички решения