Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 664-НС
София, 8 август 2014 г.

ОТНОСНО: реквизити и начин на защита на печатите на районните, секционните и подвижните секционни избирателни комисии

На основание чл. 57, ал. 1, т. 8, чл. 64 и чл. 94, чл. 215, ал. 1, т. 11 и чл. 230, ал. 4 от Изборния кодекс, Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

І. Районна избирателна комисия (РИК)

1. Печатът на районните избирателни комисии е кръгъл с един пръстен. Във вътрешния кръг се изписва текстът „РИК", № и наименованието на района. Във външния пръстен се изписва текстът „Избори за НС 2014".

2. Броят на печатите за районната избирателна комисия е до 3 (три).

3. Председателят на районната избирателна комисия и определен с решение на комисията член на свое заседание след получаване на печатите ги маркират по уникален начин.

За маркирането се съставя протокол, подписан от членовете на комисията, съдържащ най-малко 3 (три) отпечатъка от всеки от маркираните печати.

 

ІІ. Секционна избирателна комисия (СИК)/Подвижна секционна избирателна комисия (ПСИК)

1. Печатът на секционните избирателни комисии е правоъгълен. На отделни редове отгоре надолу се изписват надписи: „СИК", „Избори за НС 2014" и уникален петцифрен номер.

2. Броят на печатите за секционните избирателни комисии е с 10 % по-голям от общия брой на секциите.

3. Печатът на подвижните секционни избирателни комисии е кръгъл с един пръстен. Във външния пръстен се изписва текстът „Избори за НС 2014". Във вътрешния кръг се изписва уникален петцифрен номер.

За всяка подвижна секционна избирателна комисия се изработва по един резервен печат.

4. Председателят на секционната избирателна комисия/подвижната секционна избирателна комисия и определен от комисията член при откриване на изборния ден маркират по уникален начин печата на СИК/ПСИК, с който се подпечатват бюлетините и изборните книжа.

За маркирането се съставя протокол (Приложение № 82 от изборните книжа), подписан от членовете на комисията, съдържащ най-малко 3 (три) отпечатъка от маркирания печат.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

 

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова


* Публикувано на

Свързани решения:

823-НС/

Календар

Решения

  • № 3172-ЕП/НС / 25.04.2024

    относно: заличаване регистрацията на партия „АТАКА“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3171-ЕП/НС / 25.04.2024

    относно: поправка на техническа грешка в Решение № 3113-ЕП/НС от 19 април 2024 г. на ЦИК относно назначаване на Районна избирателна комисия в Двадесет и втори изборен район –Смолянски, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3170-ЕП/НС / 25.04.2024

    относно: регистрация на партия „БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ ЗА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • всички решения