Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1302-НС
София, 9 октомври 2014 г.

ОТНОСНО: заявление от Георги Валентинов Батев с искане за заличаване като кандидат за народен представител от кандидатската листа на коалиция „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“ в Първи изборен район– Благоевградски, в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г.

Постъпило е заявление с вх. № НС-10-115/09.10.2014 г. от Георги Валентинов Батев - регистриран кандидат за народен представител от кандидатската листа на коалиция „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА" в Първи изборен район - Благоевградски, за участие в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г., с което лицето заявява желание да бъде заличено като кандидат за народен представител от РИК в Първи изборен район - Благоевградски.

Централната избирателна комисия приема, че заявлението по своята същност представлява искане на лицето да не бъде обявено за избрано за народен представител. Централната избирателна комисия счита, че заявлението е подадено преди обявяване имената на избраните народни представители съгласно чл. 300, ал. 2 от ИК, предвид което и изразеното от лицето желание за заличаване следва да бъде обявен следващият от съответната кандидатска листа за избран за народен представител.

С оглед гореизложеното подалият заявление кандидат Георги Валентинов Батев не следва да бъде обявен за избран за народен представител от листата на коалиция „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА" в Първи изборен район - Благоевградски, в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. и на основание чл. 57, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 300, ал. 2 от Изборния кодекс, Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И :

 

Да не обявява за избрана от листата на коалиция „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА" в Първи изборен район - Благоевградски, Георги Валентинов Батев, ЕГН ..., в произведените избори за народни представители на 5 октомври 2014 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

 


* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3180-МИ / 26.04.2024

    относно: допускане на партия „БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ“ за участие в новите избори за общински съветници в община Борован, област Враца, насрочени на 23 юни 2024 г.

  • № 3179-МИ / 26.04.2024

    относно: допускане на партия „ВЪЗРАЖДАНЕ“ за участие в новите избори за общински съветници в община Борован, област Враца, насрочени на 23 юни 2024 г.

  • № 3178-ЕП/НС / 26.04.2024

    относно: промяна в състава на Районна избирателна комисия в Петнадесети изборен район – Плевенски

  • всички решения