Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 933-ПВР/НС
София, 12 ноември 2021 г.

ОТНОСНО: регистрация на наблюдатели от сдружение „Достойнството на един народ – ДЕН“ за участие в изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

Постъпило е заявлениe с вх. № 13-2 от 12.11.2021 г. от сдружение „Достойнството на един народ – ДЕН“, регистрирано с Решение № 818-ПВР/НС от 28.10.2021 г., представлявано от Найден Маринов Зеленогорски, подписано от упълномощения представител Боян Василев Чобанов, за регистрация за участие в изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

Към заявлението са приложени:

- списък с името и единния граждански номер на упълномощеното лице за наблюдател в страната в изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г., представен на хартиен носител и в електронен вид на технически носител в excel формат;

- декларация по образец (Приложение № 45-ПВР/НС от изборните книжа) – 1 (един) бр.

В заявлението и в списъка на упълномощените лица е предложено за регистрация като наблюдател в страната 1 лице.

На 12.11.2021 г. в ЦИК е получено по електронната поща писмо от „Информационно обслужване“ АД за извършената проверка на лицето, предложено да бъде регистриран като наблюдател от сдружение „Достойнството на един народ – ДЕН“.

Проверката на лицето от приложения към заявлението списък установява, че към датата на регистрацията лицето отговаря на изискванията на Изборния кодекс.

Като взе предвид, че са представени всички изискуеми документи, както и резултатите от проверката, на основание чл. 57, ал. 1, т. 14, чл. 112, ал. 1, т. 1, ал. 4, т. 3 и т. 4 във връзка с чл. 111, ал. 3 от Изборния кодекс и Решение № 580-ПВР/НС от 23.09.2021 г. Централната избирателна комисия 

 

Р Е Ш И:

 

РЕГИСТРИРА като наблюдател за страната един упълномощен представител на сдружение „Достойнството на един народ – ДЕН“, както следва:

Име, презиме, фамилия

ЕГН

 

Тодор Йорданов Трайков

...

 

Регистрираният наблюдател да се впише в регистъра за публикуване.

На регистрирания наблюдател да се издаде удостоверение.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Камелия Нейкова

Секретар: Севинч Солакова

ССт/МБ


* Публикувано на

Календар

Решения