Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 855-ПВР/НС
София, 3 ноември 2021 г.

ОТНОСНО: приемане на Методически указания по прилагане на Изборния кодекс за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г. в секциите извън страната, в които се гласува с машини

Централната избирателна комисия разгледа проект на Методически указания по прилагане на Изборния кодекс за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г. в секциите извън страната, в които се гласува с машини.

В хода на обсъждането беше направено предложение за изменение и допълнение на предложения проект, като в него да се включи т. 3 „Преброяване на контролните разписки“ – от Методическите указания на Централната избирателна комисия по прилагане на Изборния кодекс за секционните избирателни комисии в страната за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г. при гласуване със специализирани устройства за машинно гласуване, приети с Решение № 825-ПВР/НС от 29 октомври 2021 г. Предложението беше отхвърлено, тъй като не събра необходимото мнозинство.

При проведеното гласуване на предложения проект на решение за приемане на Методически указания по прилагане на Изборния кодекс за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г. в секциите извън страната, в които се гласува с машини, Централната избирателна комисия не постигна необходимото мнозинство от две трети от присъстващите членове, като от присъстващите в залата 15 членове на комисията, „ЗА“ това предложение гласуваха 6 членове и „ПРОТИВ“ 9 членове.

На основание чл. 57, ал. 1, т. 1 – 3 във връзка с чл. 53, ал. 4, изр. второ от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ПОСТАНОВЯВА решение за отхвърляне на предложения проект на решение по смисъла на чл. 53, ал. 4, изр. второ от Изборния кодекс.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Камелия Нейкова

Секретар: Севинч Солакова

ЦТ/ЛТ


* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3169-ЕП/НС / 24.04.2024

    относно: поправка на техническа грешка в Решение № 3102-ЕП/НС от 19 април 2024 г. на ЦИК относно назначаване на Районна избирателна комисия в Четиринадесети изборен район – Пернишки, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3168-ЕП / 24.04.2024

    относно: регистриране на Инициативен комитет за издигане на Емил Костадинов Атанасов като независим кандидат за член на Европейския парламент от Република България в изборите на 9 юни 2024 г.

  • № 3167-ЕП/НС / 24.04.2024

    относно: регистрация на партия „ПРАВОТО“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • всички решения