Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 820-НС
София, 2 септември 2014 г.

ОТНОСНО: определяне чрез жребий на поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите, регистрирани в Централната избирателна комисия в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г.

На основание чл. 57, ал. 1, т. 21 и чл. 262, ал. 1 от Изборния кодекс и във връзка с Решение № 732-НС от 19 август 2014 г. и Решение № 804-НС от 29 август 2014 г. на ЦИК на 2 септември 2014 г., в 17,30 ч., в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" № 1, фоайе на зала „Света София", Централната избирателна комисия проведе жребий на поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите, регистрирани в Централната избирателна комисия в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г.
След проведения жребий Централната избирателна комисия 

 

Р Е Ш И:

 

Обявява следната поредност на номерата на партиите и коалициите в бюлетината:

1 Движение 21
2 БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ
3 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ - НД
4 ПП НОВОТО ВРЕМЕ
5 ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ (ОБ)
6 СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ (СДП)
7 РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК - БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС
8 ПП Нова България
9 ПП ГЕРБ
10 ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ
11 АТАКА
12 НДСВ
13 КП БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА
14 Коалиция АБВ - (Алтернатива за българско възраждане)
15 ЛЕВИЦАТА И ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ
16 НОВА АЛТЕРНАТИВА
17 КП ДЕСНИТЕ
18 ДПС - Движение за права и свободи
19 ПП Глас Народен
20 ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ
21 НОВА СИЛА
22 БСП лява България
23 ЗЕЛЕНИТЕ
24 ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ - НФСБ И ВМРО
25 РЕПУБЛИКА БГ

Определеният пореден номер е еднакъв за цялата страна и за гласуването извън страната и се отпечатва върху бюлетините и протоколите на СИК и РИК в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. В бюлетините и в протоколите на СИК и РИК наименованията на партиите и коалициите се изписват без кавички.

Когато партия или коалицията не е регистрирала кандидатска листа в съответния изборен район, в бюлетината не се изписва нейният номер и за нея не се оставя празен ред. Когато партията или коалицията не е регистрирала кандидатска листа в нито един изборен район или когато регистрацията е обявена за недействителна или е заличена, в бюлетината за гласуване извън страната не се определя номер или определеният номер по жребий не се изписва и не се оставя празен ред за съответната партия или коалиция.

Номерата на независимите кандидати следват номерата в бюлетината на партиите и коалициите съгласно поредността на регистрацията на независимия кандидат от районната избирателна комисия.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова


* Публикувано на

Календар

Решения