Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 671-ПВР
София, 4 октомври 2021 г.

ОТНОСНО: регистриране на инициативен комитет за издигане на независим кандидат за президент Боян Боянов Станков – Расате и независим кандидат за вицепрезидент Елена Кирилова Ваташка в изборите на 14 ноември 2021 г., представляван от Мирослав Борисов Паскалев

Постъпило е заявление от инициативен комитет, представляван от Мирослав Борисов Паскалев, заведено под № 5 в регистъра на инициативните комитети в ЦИК, за издигане на Боян Боянов Станков – Расате за независим кандидат за президент и Елена Кирилова Ваташка за независим кандидат за вицепрезидент на републиката в изборите на 14 ноември 2021 г. Заявлението е подписано от 30 избиратели, в състав: Александър Константинов Цветков, Мариян Иванов Белоев, Димитър Тодоров Страшимиров, Камен Захариев Тасков, Климент Братиславов Талев, Костадин Панайотов Димитров, Ивайло Михайлов Иванов, Константин-Джервазио Клаудио Кассанети, Вельо Найденов Иванов, Теодор Димчов Богданов, Мирослав Борисов Паскалев, Стефан Георгиев Сталев, Мартин Серьожев Вътев, Димитър Йорданов Запрянов, Борис Филипов Иванов, Йордан Стоянов Манасиев, Павел Йорданов Иванов, Милена Николаева Вълчанова, Ермина Боянова Боянова, Евтим Цветков Димитров, Кристиян Михайлов Иванов, Светослав Огнянов Панайотов, Любен Иванов Бубев, Иванка Лазарова Етова, Кристиян Божидаров Вучков, Александър Веселинов Новаков, Марина Боянова Веселинова, Стивън Петков Чардаков, Диляна Любомирова Огнянова, Елена Василева Цветанова.

Към заявлението са приложени:

  1. решение от 27 септември 2021 г. за създаване на инициативния комитет за издигане на Боян Боянов Станков – Расате за независим кандидат за президент и Елена Кирилова Ваташка за независим кандидат за вицепрезидент и за определяне на лицето, което ще представлява инициативния комитет, а именно Мирослав Борисов Паскалев;
  2. нотариално заверени образци от подписите на лицата, участващи в инициативния комитет – 30 броя;
  3. декларация – Приложение № 68-ПВР от изборните книжа, подписана от всеки член на инициативния комитет – 30 броя;
  4. удостоверение за открита банкова сметка от 01.10.2021 г., издадено от „Банка ДСК“ АД, по която ще се обслужва предизборната кампания;
  5. банков документ по чл. 129, ал. 1 ИК от 30.09.2021 г. от „Банка ДСК“ АД за внесен депозит в размер на 100 лв.;
  6. лицето, което ще отговаря за приходите, разходите и счетоводната отчетност на инициативния комитет, свързани с предизборната кампания.

Налице са изискванията на чл. 151 – 154 от Изборния кодекс и Решение № 570-ПВР от 21 септември 2021 г. на ЦИК за регистрация на инициативен комитет за издигане на независим кандидат за президент Боян Боянов Станков – Расате и независим кандидат за вицепрезидент Елена Кирилова Ваташка в изборите на 14 ноември 2021 г.

Предвид гореизложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 10, буква „б“ от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р  Е  Ш  И:

 

РЕГИСТРИРА инициативен комитет в състав:

1.

Александър Константинов Цветков

ЕГН …

2.

Мариян Иванов Белоев

ЕГН …

3.

Димитър Тодоров Страшимиров

ЕГН …

4.

Камен Захариев Тасков

ЕГН …

5.

Климент Братиславов Талев

ЕГН …

6.

Костадин Панайотов Димитров

ЕГН …

7.

Ивайло Михайлов Иванов

ЕГН …

8.

Константин-Джервазио Клаудио Кассанети

ЕГН …

9.

Вельо Найденов Иванов

ЕГН …

10.

Теодор Димчов Богданов

ЕГН …

11.

Мирослав Борисов Паскалев

ЕГН …

12.

Стефан Георгиев Сталев

ЕГН …

13.

Мартин Серьожев Вътев

ЕГН …

14.

Димитър Йорданов Запрянов

ЕГН …

15.

Борис Филипов Иванов

ЕГН …

16.

Йордан Стоянов Манасиев

ЕГН …

17.

Павел Йорданов Иванов

ЕГН …

18.

Милена Николаева Вълчанова

ЕГН …

19.

Ермина Боянова Боянова

ЕГН …

20.

Евтим Цветков Димитров

ЕГН …

21.

Кристиян Михайлов Иванов

ЕГН …

22.

Светослав Огнянов Панайотов

ЕГН …

23.

Любен Иванов Бубев

ЕГН …

24.

Иванка Лазарова Етова

ЕГН …

25.

Кристиян Божидаров Вучков

ЕГН …

26.

Александър Веселинов Новаков

ЕГН …

27.

Марина Боянова Веселинова

ЕГН …

28.

Стивън Петков Чардаков

ЕГН …

29.

Диляна Любомирова Огнянова

ЕГН …

30.

Елена Василева Цветанова

ЕГН …

за издигане на Боян Боянов Станков – Расате за независим кандидат за президент и Елена Кирилова Ваташка за независим кандидат за вицепрезидент в изборите на 14 ноември 2021 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Камелия Нейкова

Секретар: Севинч Солакова

ЛГ/ЛТ


* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3122-ЕП/НС / 19.04.2024

    относно: поправка на техническа грешка в Решение № 3103-ЕП/НС от 19 април 2024 г. на ЦИК относно назначаване на Районна избирателна комисия в Петнадесети изборен район – Плевенски, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3121-ЕП/НС / 19.04.2024

    относно: регистрация на партия БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3120-НС / 19.04.2024

    относно: регистрация на кандидатите за народни представители в изборите на 9 юни 2024 г.

  • всички решения