Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 61-ЕП
София, 4 април 2019 г.

ОТНОСНО: подлежащите на вписване обстоятелства и реда за водене и поддържане на публичните регистри от районните избирателни комисии при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

На основание чл. 57, ал. 1, т. 1 и т. 46, чл. 72, ал. 1, т. 16 и т. 21, чл. 122 и чл. 124, ал. 4 и във вр. с от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

 1. При произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. районните избирателни комисии водят:

- публичен регистър на застъпниците;

- публичен регистър на жалбите и сигналите;

- списък на представителите на партиите, коалициите и инициативните комитети за публикуване.

2. Подлежащите на вписване обстоятелства в регистрите и списъка, са както следва:

2.1. В публичния регистър на застъпниците (Приложение № 45-ЕП от изборните книжа) се вписват:

- в колона 1 (№ по ред) се вписва поредният номер, според последователността на подадените заявления за регистрация на застъпници;

- в колона 2 (Кандидатска листа на партия/коалиция/инициативен комитет) се вписват партиите, коалициите и инициативните комитети, като пред наименованието на партията/коалицията се изписва абревиатурата „ПП“ – за партия, „КП“ – за коалиция, „ИК“ – за инициативен комитет и имената на независимия кандидат;

- в колона 3 (Застъпници на кандидатската листа на съответната партия/коалиция/инициативен комитет) се вписват имената на регистрираните застъпници по реда на подредбата им в заявлението;

- в колона 4 (№ на удостоверение) се вписват номерът и датата на удостоверението на застъпника;

- в колона 5 се вписва номерът на решението за заличаване, когато РИК заличи регистрацията на застъпник.

Вписванията се извършват от РИК незабавно след всяка регистрация на застъпници и заместващи застъпници.

2.2. В публичния регистър на жалбите и сигналите се вписват обстоятелствата съгласно Решение № 40-ЕП от 2 април 2019 г. на ЦИК.

Вписванията се извършват незабавно след постъпване на жалбата или сигнала, както и след взетите по тях решения.

2.3. Подлежащите на вписване обстоятелства в публичния списък на представителите на партиите, коалициите и инициативните комитети се определят с решение на ЦИК относно условията и реда за участие в изборите на представители на партии, коалиции и инициативни комитети.

Представителите се вписват след приемане от РИК на първи или последващ списък на представители на партии, коалиции и инициативни комитети.

3. Районните избирателни комисии публикуват регистрите и списъка на интернет страницата си.

Достъпът до личните данни на лицата в регистрите и списъка се осъществява при спазване изискванията за защита на личните данни.


Председател: Стефка Стоева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3169-ЕП/НС / 24.04.2024

    относно: поправка на техническа грешка в Решение № 3102-ЕП/НС от 19 април 2024 г. на ЦИК относно назначаване на Районна избирателна комисия в Четиринадесети изборен район – Пернишки, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3168-ЕП / 24.04.2024

    относно: регистриране на Инициативен комитет за издигане на Емил Костадинов Атанасов като независим кандидат за член на Европейския парламент от Република България в изборите на 9 юни 2024 г.

  • № 3167-ЕП/НС / 24.04.2024

    относно: регистрация на партия „ПРАВОТО“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • всички решения