Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 5023-МИ
София, 13 април 2018 г.

ОТНОСНО: допускане на партия „БСП“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Криво поле, община Хасково, област Хасково, за кмет на кметство Лясково, община Добричка, област Добрич, за кмет на кметство Мост, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на община Макреш, област Видин, за кмет на кметство Семчиново, община Септември, област Пазарджик, за кмет на кметство Галиче, община Бяла Слатина, област Враца, за кмет на кметство Маломир, община Върбица, област Шумен, за кмет на кметство Миланово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Беден, община Девин, област Смолян, и за кмет на община Лозница, област Разград, насрочени на 20 май 2018 г.

Постъпило е заявление от партия „БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ“, подписано от Аглика Стефчева Виденова – пълномощник на председателя и представляващ партията – Корнелия Петрова Нинова, заведено под № 4 на 13 април 2018 г. в регистъра на партиите за участие в частичните избори за кмет на кметство Криво поле, община Хасково, област Хасково, за кмет на кметство Лясково, община Добричка, област Добрич, за кмет на кметство Мост, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на община Макреш, област Видин, за кмет на кметство Семчиново, община Септември, област Пазарджик, за кмет на кметство Галиче, община Бяла Слатина, област Враца, за кмет на кметство Маломир, община Върбица, област Шумен, за кмет на кметство Миланово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Беден, община Девин, област Смолян, и за кмет на община Лозница, област Разград, насрочени на 20 май 2018 г.

Заявеното наименование за изписване върху бюлетините е: БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ.

Към заявлението са приложени:

  1. Удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено на 05.04.2018 г. от СГС – ТО, VІ-8 състав, по ф.д. № 1969/1990 г.
  2. Удостоверение № 48-00-252 от 12.04.2018 г. от Сметната палата за внесени от партията финансови отчети за 2015, 2016 и 2017 г.
  3. Пълномощно № 063 от 10.05.2016 г., и № 35 от 11.04.2018 г., в полза на Аглика Стефчева Виденова.

Партията е регистрирана в ЦИК съгласно Решение № 1843-МИ от 04.09.2015 г. за участие в общите избори за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г.

Налице са изискванията на чл. 463 и чл. 464 от Изборния кодекс за допускане на партия „БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Криво поле, община Хасково, област Хасково, за кмет на кметство Лясково, община Добричка, област Добрич, за кмет на кметство Мост, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на община Макреш, област Видин, за кмет на кметство Семчиново, община Септември, област Пазарджик, за кмет на кметство Галиче, община Бяла Слатина, област Враца, за кмет на кметство Маломир, община Върбица, област Шумен, за кмет на кметство Миланово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Беден, община Девин, област Смолян, и за кмет на община Лозница, област Разград, насрочени на 20 май 2018 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 10, буква „а“, чл. 463 и чл. 464 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ДОПУСКА партия „БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Криво поле, община Хасково, област Хасково, за кмет на кметство Лясково, община Добричка, област Добрич, за кмет на кметство Мост, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на община Макреш, област Видин, за кмет на кметство Семчиново, община Септември, област Пазарджик, за кмет на кметство Галиче, община Бяла Слатина, област Враца, за кмет на кметство Маломир, община Върбица, област Шумен, за кмет на кметство Миланово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Беден, община Девин, област Смолян, и за кмет на община Лозница, област Разград, насрочени на 20 май 2018 г.

Наименованието на партията за отпечатване в бюлетината е: БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Ивилина Алексиева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3089-ЕП/НС / 18.04.2024

    относно: назначаване на Районна избирателна комисия в Осми изборен район – Добрички, в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3088-ЕП/НС / 18.04.2024

    относно: назначаване на Районна избирателна комисия в Единадесети изборен район – Ловешки, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3087-ЕП/НС / 18.04.2024

    относно: назначаване на Районна избирателна комисия в Двадесет и осми изборен район – Търговищки, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • всички решения