Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 5020-МИ
София, 13 април 2018 г.

ОТНОСНО: допускане на партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Криво поле, община Хасково, област Хасково, за кмет на кметство Лясково, община Добричка, област Добрич, за кмет на кметство Мост, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на община Макреш, област Видин, за кмет на кметство Семчиново, община Септември, област Пазарджик, за кмет на кметство Галиче, община Бяла Слатина, област Враца, за кмет на кметство Маломир, община Върбица, област Шумен, за кмет на кметство Миланово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Беден, община Девин, област Смолян, и за кмет на община Лозница, област Разград, насрочени на 20 май 2018 г.

Постъпило е заявление от партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“, подписано от Мустафа Сали Карадайъ, председател и представляващ партията, подадено чрез пълномощника Серхан Шукри Садула, заведено под № 5 на 13 април 2018 г. в регистъра на партиите на ЦИК за участие в частичните избори за кмет на кметство Криво поле, община Хасково, област Хасково, за кмет на кметство Лясково, община Добричка, област Добрич, за кмет на кметство Мост, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на община Макреш, област Видин, за кмет на кметство Семчиново, община Септември, област Пазарджик, за кмет на кметство Галиче, община Бяла Слатина, област Враца, за кмет на кметство Маломир, община Върбица, област Шумен, за кмет на кметство Миланово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Беден, община Девин, област Смолян, и за кмет на община Лозница, област Разград, насрочени на 20 май 2018 г.

Заявено е искане за отпечатване на наименованието на партията в бюлетината: Движение за права и свободи – ДПС.

Към заявлението са приложени:

  1. Удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено на 04.04.2018 г. от СГС – ТО, VІ-12 състав, по ф.д. № 2574/1990 г.
  2. Удостоверение № 48-00-254 от 12.04.2018 г. от Сметната палата за внесени от партията финансови отчети за 2015, 2016 и 2017 г.
  3. Копие на пълномощно № 4 от 11.01.2018 г. в полза на Серхан Шукри Садула.

Партията е регистрирана в ЦИК съгласно Решение № 1840-МИ от 04.09.2015 г. за участие в изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г.

Налице са изискванията на чл. 464 от Изборния кодекс за допускане на партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Криво поле, община Хасково, област Хасково, за кмет на кметство Лясково, община Добричка, област Добрич, за кмет на кметство Мост, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на община Макреш, област Видин, за кмет на кметство Семчиново, община Септември, област Пазарджик, за кмет на кметство Галиче, община Бяла Слатина, област Враца, за кмет на кметство Маломир, община Върбица, област Шумен, за кмет на кметство Миланово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Беден, община Девин, област Смолян, и за кмет на община Лозница, област Разград, насрочени на 20 май 2018 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 10, буква „а“ и чл. 463 и чл. 464 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ДОПУСКА партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Криво поле, община Хасково, област Хасково, за кмет на кметство Лясково, община Добричка, област Добрич, за кмет на кметство Мост, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на община Макреш, област Видин, за кмет на кметство Семчиново, община Септември, област Пазарджик, за кмет на кметство Галиче, община Бяла Слатина, област Враца, за кмет на кметство Маломир, община Върбица, област Шумен, за кмет на кметство Миланово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Беден, община Девин, област Смолян, и за кмет на община Лозница, област Разград, насрочени на 20 май 2018 г.

Наименованието на партията за отпечатване в бюлетината е: Движение за права и свободи – ДПС.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Ивилина Алексиева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3122-ЕП/НС / 19.04.2024

    относно: поправка на техническа грешка в Решение № 3103-ЕП/НС от 19 април 2024 г. на ЦИК относно назначаване на Районна избирателна комисия в Петнадесети изборен район – Плевенски, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3121-ЕП/НС / 19.04.2024

    относно: регистрация на партия БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3120-НС / 19.04.2024

    относно: регистрация на кандидатите за народни представители в изборите на 9 юни 2024 г.

  • всички решения