Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 4961-МИ
София, 12 януари 2018 г.

ОТНОСНО: регистрация на партия „Земеделски народен съюз“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Звиница, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Брест, община Гулянци, област Плевен, за кмет на кметство Любенец, община Нова Загора, област Сливен, за кмет на кметство Кочово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Енчец, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Градешница, община Криводол, област Враца, и за кмет на кметство Кестеново, община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 18 февруари 2018 г.

Постъпило е заявление от партия „Земеделски народен съюз“, подписано от представляващия партията Румен Маринов Йончев, подадено от пълномощника Валери Димитров Димитров, заведено под № 7 на 12 януари 2018  г. в регистъра на партиите на ЦИК за участие в частичните избори за кмет на кметство Звиница, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Брест, община Гулянци, област Плевен, за кмет на кметство Любенец, община Нова Загора, област Сливен, за кмет на кметство Кочово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Енчец, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Градешница, община Криводол, област Враца, и за кмет на кметство Кестеново, община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 18 февруари 2018 г.

Към заявлението са приложени:

  1. Удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено на 04.01.2018 г. от СГС – ТО, VІ-7 състав, по ф.д. № 7509/1997 г.;
  2. Образец от подписа на представляващия партията;
  3. Образец от печата на партията;
  4. Удостоверение № 48-00-1 от 08.01.2018 г. от Сметната палата за внесени от партията финансови отчети за 2014, 2015 и 2016 г.;
  5. Служебна бележка от 12.01.2018 г. от „Райфайзенбанк (България)“ ЕАД, за актуална банкова сметка;
  6. Списък, съдържащ три имена, ЕГН и саморъчен подпис на заявени 3317 избиратели, подкрепящи регистрацията на партията за участие в частичните избори за кмет на кметство Звиница, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Брест, община Гулянци, област Плевен, за кмет на кметство Любенец, община Нова Загора, област Сливен, за кмет на кметство Кочово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Енчец, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Градешница, община Криводол, област Враца, и за кмет на кметство Кестеново, община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 18 февруари 2018 г., същият и в структуриран електронен вид, представен на технически носител;
  7. Заявление за лицето, което ще отговаря за приходите, разходите и счетоводната отчетност на партията, свързани с предизборната кампания на партията за участието й в частичните избори за кметове на 18 февруари 2018 г.;
  8. Пълномощно от 12.01.2018 г. в полза на Валери Димитров Димитров –пред Централната избирателна комисия.

Заявено е искане за отпечатване на наименованието на партията в бюлетината: Земеделски народен съюз.

От протокол с вх. № ЧМИ-04-03-3 от 12 януари 2018 г. на ЦИК от ГД „ГРАО” в МРРБ за извършена проверка на списък на избиратели, подкрепящи регистрацията на политическа партия „Земеделски народен съюз” в ЦИК за участие в частичните избори за кмет на кметство Звиница, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Брест, община Гулянци, област Плевен, за кмет на кметство Любенец, община Нова Загора, област Сливен, за кмет на кметство Кочово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Енчец, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Градешница, община Криводол, област Враца, и за кмет на кметство Кестеново, община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 18 февруари 2018 г., се установява спазването на разпоредбата на чл. 133, ал. 3, т. 5 от Изборния кодекс за наличие на необходимите 2500 избиратели, подкрепящи регистрацията на партия „Земеделски народен съюз“.

Налице са изискванията на чл. 464 от Изборния кодекс за допускане на партия „Земеделски народен съюз“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Звиница, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Брест, община Гулянци, област Плевен, за кмет на кметство Любенец, община Нова Загора, област Сливен, за кмет на кметство Кочово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Енчец, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Градешница, община Криводол, област Враца, и за кмет на кметство Кестеново, община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 18 февруари 2018 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 10, буква „а“ и чл. 463 и чл. 464 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

РЕГИСТРИРА партия „Земеделски народен съюз“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Звиница, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Брест, община Гулянци, област Плевен, за кмет на кметство Любенец, община Нова Загора, област Сливен, за кмет на кметство Кочово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Енчец, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Градешница, община Криводол, област Враца, и за кмет на кметство Кестеново, община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 18 февруари 2018 г.

Наименованието на партията за отпечатване в бюлетината е: Земеделски народен съюз.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Ивилина Алексиева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3089-ЕП/НС / 18.04.2024

    относно: назначаване на Районна избирателна комисия в Осми изборен район – Добрички, в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3088-ЕП/НС / 18.04.2024

    относно: назначаване на Районна избирателна комисия в Единадесети изборен район – Ловешки, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3087-ЕП/НС / 18.04.2024

    относно: назначаване на Районна избирателна комисия в Двадесет и осми изборен район – Търговищки, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • всички решения