Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 4955-МИ
София, 12 януари 2018 г.

ОТНОСНО: допускане на партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Звиница, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Средище, община Кайнарджа, област Силистра, за кмет на кметство Брест, община Гулянци, област Плевен, за кмет на кметство Любенец, община Нова Загора, област Сливен, за кмет на кметство Кочово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Енчец, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Градешница, община Криводол, област Враца, и за кмет на кметство Кестеново, община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 18 февруари 2018 г.

Постъпило е заявление от партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“, подписано от Мустафа Сали Карадайъ, председател и представляващ партията, подадено чрез пълномощника Серхан Шукри Садула, заведено под № 3 на 12 януари 2018 г. в регистъра на партиите на ЦИК за участие в частичните избори за кмет на кметство Звиница, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Средище, община Кайнарджа, област Силистра, за кмет на кметство Брест, община Гулянци, област Плевен, за кмет на кметство Любенец, община Нова Загора, област Сливен, за кмет на кметство Кочово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Енчец, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Градешница, община Криводол, област Враца, и за кмет на кметство Кестеново, община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 18 февруари 2018 г.

Заявено е искане за отпечатване на наименованието на партията в бюлетината: Движение за права и свободи – ДПС.

Към заявлението са приложени:

  1. Удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено на 10.01.2018 г. от СГС – ТО, VІ-12 състав, по ф.д. № 2574/1990 г.
  2. Заверено копие на удостоверение № 48-00-456 от 23.05.2017 г. от Сметната палата за внесени от партията финансови отчети за 2014, 2015 и 2016 г.
  3. Заверено копие на пълномощно № 4 от 11.01.2018 г. в полза на Серхан Шукри Садула.

Партията е регистрирана в ЦИК съгласно Решение № 1840-МИ от 04.09.2015 г. за участие в изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г.

Налице са изискванията на чл. 464 от Изборния кодекс за допускане на партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Звиница, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Средище, община Кайнарджа, област Силистра, за кмет на кметство Брест, община Гулянци, област Плевен, за кмет на кметство Любенец, община Нова Загора, област Сливен, за кмет на кметство Кочово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Енчец, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Градешница, община Криводол, област Враца, и за кмет на кметство Кестеново, община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 18 февруари 2018 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 10, буква „а“ и чл. 463 и чл. 464 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ДОПУСКА партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Звиница, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Средище, община Кайнарджа, област Силистра, за кмет на кметство Брест, община Гулянци, област Плевен, за кмет на кметство Любенец, община Нова Загора, област Сливен, за кмет на кметство Кочово, община Велики Преслав, област Шумен, за кмет на кметство Енчец, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Градешница, община Криводол, област Враца, и за кмет на кметство Кестеново, община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 18 февруари 2018 г.

Наименованието на партията за отпечатване в бюлетината е: Движение за права и свободи – ДПС.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Ивилина Алексиева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3112-ЕП/НС / 19.04.2024

    относно: назначаване на Районна избирателна комисия в Девети изборен район – Кърджалийски, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3104-ЕП/НС / 19.04.2024

    относно: назначаване на Районна избирателна комисия в Седми изборен район – Габровски, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3102-ЕП/НС / 19.04.2024

    относно: назначаване на Районна избирателна комисия в Четиринадесети изборен район – Пернишки, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • всички решения