Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 4871-МИ
София, 1 септември 2017 г.

ОТНОСНО: допускане на партия АБВ (АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ) за участие в частичните избори за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Постъпило е заявление от партия АБВ (АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ), подадено от Константин Василев Проданов – председател и представляващ партията, заведено под № 10 на 1 септември 2017 г. в регистъра на партиите за участие в частичните избори за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Заявеното наименование за изписване върху бюлетините е: ПП АБВ /АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ/.

Към заявлението са приложени:

  1. Удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено на 30.08.2017 г. от СГС – ТО, VІ-4 състав, по ф.д. № 474/2014 г.
  2. Удостоверение № 48-00-545 от 01.09.2017 г. от Сметната палата за внесени от партията финансови отчети за 2014, 2015 и 2016 г.

Партията е регистрирана в ЦИК съгласно Решение № 1774-МИ от 03.09.2015 г. за участие в изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г.

Налице са изискванията на чл. 464 от Изборния кодекс за допускане на партия АБВ (АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ) за участие в частичните избори за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 10, буква „а“, чл. 463 и чл. 464 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

 

Р Е Ш И:

 

ДОПУСКА партия АБВ (АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ) за участие в частичните избори за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Наименованието на партията за отпечатване в бюлетината е: ПП АБВ /АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ/.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Ивилина Алексиева

За секретар: Владимир Пенев

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3122-ЕП/НС / 19.04.2024

    относно: поправка на техническа грешка в Решение № 3103-ЕП/НС от 19 април 2024 г. на ЦИК относно назначаване на Районна избирателна комисия в Петнадесети изборен район – Плевенски, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3121-ЕП/НС / 19.04.2024

    относно: регистрация на партия БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3120-НС / 19.04.2024

    относно: регистрация на кандидатите за народни представители в изборите на 9 юни 2024 г.

  • всички решения