Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 4869-МИ
София, 1 септември 2017 г.

ОТНОСНО: допускане на партия „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“ за участие в частичните избори за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Постъпило е заявление от партия „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“, подписано от Красимир Дончев Каракачанов – председател и представляващ партията, чрез пълномощника Стефан Николаев Грънчаров, заведено под № 5 на 31 август 2017 г. в регистъра на партиите на ЦИК за участие в частичните избори за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Заявено е искане за отпечатване на наименованието на партията в бюлетината: „ВМРО – Българско национално движение“.

Към заявлението са приложени:

  1. Удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено на 30.08.2017 г. от СГС – ТО, VІ-1 състав, по ф.д. № 8176/1999 г.
  2. Заверено копие на удостоверение № 48-00-535 от 09.08.2017 г. от Сметната палата за внесени от партията финансови отчети за 2014, 2015 и 2016 г.
  3. Пълномощно от 28.08.2017 г. в полза на Стефан Николаев Грънчаров за представителство пред Централната избирателна комисия.

Партията е регистрирана в ЦИК съгласно Решение № 1973-МИ от 07.09.2015 г. за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г.

Налице са изискванията на чл. 464 от Изборния кодекс за допускане на партия „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“ за участие в частичните избори за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 10, буква „а“ и чл. 463 и чл. 464 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ДОПУСКА партия „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“ за участие в частичните избори за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Наименованието на партията за отпечатване в бюлетината е: ВМРО – Българско национално движение.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Ивилина Алексиева

За секретар: Владимир Пенев

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3037-МИ / 28.03.2024

    относно: жалба от Деян Николаев Николов – общински съветник в Столичния общински съвет, срещу решение № 1140-МИ/21.03.2024 г. на ОИК – Столична

  • № 3036-МИ / 26.03.2024

    относно: жалба от О. Г. З. срещу решение № 167-МИ от 21.03.2024 г. на ОИК – Кубрат

  • № 3035 / 26.03.2024

    относно: определяне на изпълнител по обществената поръчка с предмет: „Предоставяне на преводачески услуги за нуждите на Централната избирателна комисия”

  • всички решения