Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 4868-МИ
София, 1 септември 2017 г.

ОТНОСНО: допускане на партия „АТАКА“ за участие в частичните избори за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Постъпило е заявление от партия „АТАКА“, подписано от председателя и представляващ партията Волен Николов Сидеров, подадено чрез пълномощника Николай Веселинов Александров, заведено под № 6 на 31 август 2017 г. в регистъра на партиите, за участие в частичните избори за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Заявеното наименование за изписване върху бюлетините е: партия „АТАКА“.

Към заявлението са приложени:

  1. Заверено копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено на 29.08.2017 г. от СГС – ТО, VІ-5 състав, по ф.д. № 7062/2005 г.
  2. Удостоверение от Сметната палата с изх. № 48-00-543 от 28.08.2017 г. за внесени от партията финансови отчети за 2014, 2015 и 2016 г.
  3. Пълномощно от 31.08.2017 г. в полза на Николай Веселинов Александров.

Партията е регистрирана в ЦИК съгласно Решение № 2004-МИ от 08.09.2015 г. за участие в общите избори за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г.

Налице са изискванията на чл. 464 от Изборния кодекс за допускане на партия „АТАКА“ за участие в частичните избори за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 10, буква „а“ и чл. 463 и чл. 464 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

 

Р Е Ш И:

 

ДОПУСКА партия „АТАКА“ за участие в частичните избори за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Наименованието на партията за отпечатване в бюлетината е: партия АТАКА.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Ивилина Алексиева

За секретар: Владимир Пенев

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3037-МИ / 28.03.2024

    относно: жалба от Деян Николаев Николов – общински съветник в Столичния общински съвет, срещу решение № 1140-МИ/21.03.2024 г. на ОИК – Столична

  • № 3036-МИ / 26.03.2024

    относно: жалба от О. Г. З. срещу решение № 167-МИ от 21.03.2024 г. на ОИК – Кубрат

  • № 3035 / 26.03.2024

    относно: определяне на изпълнител по обществената поръчка с предмет: „Предоставяне на преводачески услуги за нуждите на Централната избирателна комисия”

  • всички решения