Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 3835-ПВР/НР
София, 21 октомври 2016 г.

ОТНОСНО: поправка на техническа грешка в Методически указания на Централната избирателна комисия по прилагане на Изборния кодекс и Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление за секционните избирателни комисии в страната за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за национален референдум на 6 ноември 2016 г., приети с Решение № 3822-ПВР/НР от 20 октомври 2016 г. на ЦИК

На основание чл. 57, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ДОПУСКА поправка на техническа грешка в Методически указания на ЦИК за СИК, както следва:

- на стр. 33 текстът:

„В т. 3 от протокола на СИК, в които се провежда и машинно гласуване (Приложение № 86-хм-ПВР от изборните книжа) освен общият брой на избирателите според подписите, положени в избирателния списък, се вписва поотделно в т. 7, буква „а” броят на избирателите, гласували с хартиена бюлетина, а в т. 7, буква „б” се вписва броят на избирателите, гласували машинно, съгласно броя на потвърдените гласове от машинното гласуване според разпечатката след приключване на машинното гласуване.

Сумата от числата по т. 7, буква „а“ и т. 7, буква „б“ трябва да е равна на броя на положените подписи в избирателния списък – числото по т. 7.“

да се чете:„В т. 3 от протокола на СИК, в които се провежда и машинно гласуване (Приложение № 86-хм-ПВР от изборните книжа) освен общият брой на избирателите според подписите, положени в избирателния списък, се вписва поотделно в т. 3, буква „а” броят на избирателите, гласували с хартиена бюлетина, а в т. 3, буква „б” се вписва броят на избирателите, гласували машинно, съгласно броя на потвърдените гласове от машинното гласуване според разпечатката след приключване на машинното гласуване.

Сумата от числата по т. 3, буква „а“ и т. 3, буква „б“ трябва да е равна на броя на положените подписи в избирателния списък – числото по т. 3.“


Зам.-председател: Мария Мусорлиева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Свързани решения:

3822-ПВР/НР/

Календар

Решения

  • № 3169-ЕП/НС / 24.04.2024

    относно: поправка на техническа грешка в Решение № 3102-ЕП/НС от 19 април 2024 г. на ЦИК относно назначаване на Районна избирателна комисия в Четиринадесети изборен район – Пернишки, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3168-ЕП / 24.04.2024

    относно: регистриране на Инициативен комитет за издигане на Емил Костадинов Атанасов като независим кандидат за член на Европейския парламент от Република България в изборите на 9 юни 2024 г.

  • № 3167-ЕП/НС / 24.04.2024

    относно: регистрация на партия „ПРАВОТО“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • всички решения