Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 3017-МИ
София, 21 януари 2016 г.

ОТНОСНО: допускане на политическа партия „ГЕРБ” за участие в новите избори за кметове на кметства, насрочени на 13 март 2016 г.

Постъпило е заявление от политическа партия ГЕРБ, подписано от председателя и представляващ партията Бойко Методиев Борисов, чрез пълномощника Цветомир Петров Паунов, заведено под № 2 на 20 януари 2016 г. в регистъра на партиите за участие в новите избори за кмет на кметство Хвостяне, община Гърмен, кмет на кметство Долна Крушица, община Петрич, кмет на кметство Септемврийци, община Димово, кмет на кметство Софрониево, община Мизия, кмет на кметство Гостилица, община Дряново, кмет на кметство Черничево, община Крумовград, кмет на кметство Самокитка, община Кирково, кмет на кметство Крапчене, община Монтана, кмет на кметство Буковец, община Брусарци, кмет на кметство Бачково, община Асеновград, кмет на кметство Ново Железаре, община Хисаря, кмет на кметство Медникарово, община Гълъбово, кмет на кметство Козаревец, община Стара Загора, кмет на кметство Станянци, община Върбица и кмет на кметство Маломир, община Тунджа, насрочени на 13 март 2016 г.

Заявеното наименование за изписване върху бюлетините е: ПП ГЕРБ.

Към заявлението са приложени: удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено на 14.01.2016 г. от СГС – Ф.Д., VІ-16 състав, по ф.д. № 1545/2007г.; удостоверение от Сметната палата с изх. № 48-00-375 от 11.08.2015 г. за внесени от партията финансови отчети за 2012, 2013 и 2014 г., заверено копие, пълномощно № КО-Г-002/20.01.2016 г.

Партията е регистрирана в ЦИК съгласно Решение № 1553-МИ от 28 август 2015 г. за участие в общите избори на 25 октомври 2015 г.

Налице са изискванията на чл. 469 от Изборния кодекс за допускане на политическа партия „ГЕРБ“ за участие в новите избори за кмет на кметство Хвостяне, община Гърмен, кмет на кметство Долна Крушица, община Петрич, кмет на кметство Септемврийци, община Димово, кмет на кметство Софрониево, община Мизия, кмет на кметство Гостилица, община Дряново, кмет на кметство Черничево, община Крумовград, кмет на кметство Самокитка, община Кирково, кмет на кметство Крапчене, община Монтана, кмет на кметство Буковец, община Брусарци, кмет на кметство Бачково, община Асеновград, кмет на кметство Ново Железаре, община Хисаря, кмет на кметство Медникарово, община Гълъбово, кмет на кметство Козаревец, община Стара Загора, кмет на кметство Станянци, община Върбица и кмет на кметство Маломир, община Тунджа, насрочени на 13 март 2016 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 10, буква „а“ и чл. 469 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ДОПУСКА политическа партия „ГЕРБ“ за участие в новите избори за кмет на кметство Хвостяне, община Гърмен, кмет на кметство Долна Крушица, община Петрич, кмет на кметство Септемврийци, община Димово, кмет на кметство Софрониево, община Мизия, кмет на кметство Гостилица, община Дряново, кмет на кметство Черничево, община Крумовград, кмет на кметство Самокитка, община Кирково, кмет на кметство Крапчене, община Монтана, кмет на кметство Буковец, община Брусарци, кмет на кметство Бачково, община Асеновград, кмет на кметство Ново Железаре, община Хисаря, кмет на кметство Медникарово, община Гълъбово, кмет на кметство Козаревец, община Стара Загора, кмет на кметство Станянци, община Върбица и кмет на кметство Маломир, община Тунджа, насрочени на 13 март 2016 г.

Наименованието на партията за отпечатване върху бюлетината е: ПП ГЕРБ.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Зам.-председател: Маргарита Златарева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3147-ЕП/НС / 23.04.2024

    относно: регистрация на коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3146-ЕП/НС / 23.04.2024

    относно: регистрация на коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3145-ЕП/НС / 23.04.2024

    относно: регистрация на партия „ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • всички решения