Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 2671-МИ
София, 19 октомври 2015 г.

ОТНОСНО: жалба от Иван Димитров Атанасов – главен редактор на вестник „САКАРСКО ЕХО“, срещу решение № 116 от 12.10.2015 г. на ОИК – Тополовград

Постъпила е по електронна поща жалба с вх. № МИ-15-1353/16.10.2015 г. от Иван Димитров Атанасов – главен редактор на вестник САКАРСКО ЕХО, срещу решение № 116 от 12.10.2015 г. на ОИК – Тополовград. На 17.10.2015 г. с вх. № МИ-15-1353 от ОИК – Тополовград допълнително са изпратени документите по преписката. В жалбата се твърди, че оспореното решение е неправомерно, необосновано и незаконосъобразно, като мотивите на жалбоподателя са, че не е могъл да публикува опровержение, защото в редакцията не се е получило такова.

Прави се искане да бъде отменено оспореното решение.

Централната избирателна комисия, след като се запозна с жалбата намира, че същата е процесуално недопустима, като подадена срещу решение, постановено по част трета на ИК „Административнонаказателни разпоредби“, с което е започнала административнонаказателна процедура по издаване акт за установено нарушение на ИК от председателя на ОИК – Тополовград съгласно чл. 496, ал. 2, т. 2 от ИК. След съставяне на акт за установяване на административно нарушение по оспореното решение преписката се изпраща на областния управител за издаване на наказателно постановление срещу нарушителя съгласно чл. 496, ал. 3, изр. първо от ИК. Наказателното постановление се обжалва пред районен съд по реда на ЗАНН, където жалбоподателят в настоящото производство може да изложи мотивите за незаконосъобразност на решението на ОИК, съответно издадените АУАН и НП.  

На основание чл. 57, ал. 1, т. 26 във връзка с чл. 88 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата Иван Димитров Атанасов – главен редактор на вестник „САКАРСКО ЕХО“, срещу решение № 116 от 12.10.2015 г. на ОИК – Тополовград, като недопустима.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Ивилина Алексиева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения