Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 231-ЕП
София, 25 април 2019 г.

ОТНОСНО: предложение от Лютви Ахмед Местан за промяна в кандидатската листа на партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ПП ДОСТ)

Постъпило е предложение с вх. № ЕП-10-43/25.04.2019 г. от партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ПП ДОСТ), представлявана от Лютви Ахмед Местан, с искане на основание чл. 368, ал. 5 и ал. 6 от Изборния кодекс на мястото на отказалия се кандидат Никола Йорданов Тодоров под № 5 (пет) в кандидатската листа на партията Централната избирателна комисия да регистрира за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. Мехмед Махмуд Шабан.

Към предложението са приложени:

- заявление за отказ от кандидата за член на Европейския парламент от листата на партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ПП ДОСТ) Никола Йорданов Тодоров;

- заявление – декларация на Мехмед Махмуд Шабан по чл. 365, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 3, ал. 3 от Изборния кодекс.

С Решение № 198-ЕП от 23 април 2019 г. Централната избирателна комисия е регистрирала и обявила кандидатската листа на партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ПП ДОСТ) с кандидати за членове на Европейския парламент от Република България в изборите на 26 май 2019 г., като под № 5 (пет) в листата е посочен Никола Йорданов Тодоров.

Със заявление от 25.04.2019 г. до Централната избирателна комисия Никола Йорданов Тодоров се отказва да бъде кандидат за член на Европейския парламент от Република България от името на партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ПП ДОСТ).

Със заявление – декларация (Приложение № 67-ЕП от изборните книжа) от 25.04.2019 г. Мехмед Махмуд Шабан заявява, че е съгласен да бъде регистриран като кандидат за член на Европейския парламент от Република България от името на партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ПП ДОСТ) и декларира, че отговаря на изискванията за кандидат.

Централната избирателна комисия намира предложение с вх. № ЕП-10-43 от 25.04.2019 г. за заместване на отказал се кандидат за член на Европейския парламент от Република България за основателно. Налице са изискванията на чл. 368, ал. 5 и ал. 6 ИК. Предложението е постъпило в срока по чл. 368, ал. 5, изр. второ ИК.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 12 във връзка с чл. 368, ал. 5 и 6 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И :

 

ЗАЛИЧАВА Никола Йорданов Тодоров, ЕГН ………., регистриран под № 5 (пет) в кандидатската листа на партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ПП ДОСТ) в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г., и анулира издаденото удостоверение.

РЕГИСТРИРА И ОБЯВЯВА под № 5 (пет) в кандидатската листа на партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ПП ДОСТ) в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г., Мехмед Махмуд Шабан, ЕГН ………..

На регистрирания кандидат да се издаде удостоверение.

 

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Зам.-председател: Кристина Стефанова

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения