Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 220-ЕП
София, 23 април 2019 г.

ОТНОСНО: регистрация и обявяване на кандидатската листа на коалиция „ПАТРИОТИ ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ (НФСБ И СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА)“ с кандидати за членове на Европейския парламент от Република България в изборите на 26 май 2019 г.

Постъпило е предложение от коалиция „ПАТРИОТИ ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ (НФСБ И СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА)“, подписано от Валери Симеонов Симеонов в качеството му на председател и представляващ коалицията, заведено под № 24 на 23 април 2019 г. в регистъра на кандидатите за членове на Европейския парламент от Република България, за регистрация и обявяване на кандидатската листа на коалиция „ПАТРИОТИ ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ (НФСБ И СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА)“ с кандидати за членове на Европейския парламент от Република България в изборите на 26 май 2019 г., както следва: Валери Симеонов Симеонов, Гергана Величкова Микова, Димитър Анастасов Карбов, Даниел Панев Асенов, Ивайло Вагенщайн Русинов, Венера Божидарова Тодорова, Георги Василев Манев, Галина Асенова Василева, Петко Илиев Събев, Динко Енчев Димитров, Йордан Апостолов Апостолов, Димитър Славейев Канариев, Марияна Николаева Лефтерова, Йордан Цветанов Иванов, Венцислав Ангелов Тоцев, Йорданка Валериева Стефанова и Славчо Стоев Атанасов.

Коалицията е регистрирана с Решение № 118-ЕП от 10 април 2019 г. на ЦИК за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Към предложението са приложени заявления-декларации по чл. 365, ал. 1, т. 3 във връзка с чл. 3, ал. 3 ИК от кандидатите – 17 бр.

Списъкът с кандидатите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. от коалиция „ПАТРИОТИ ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ (НФСБ И СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА)“ е предаден с приемо-предавателен протокол от 23 април 2019 г. на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ в МРРБ за проверка. Към момента на постановяване на решението не е получен резултатът от проверката, предвид което регистрацията на кандидатската листа се извършва в условията на неприключила процедура по чл. 368, ал. 1 ИК и раздел ІХ, т. 38 от Решение № 73-ЕП от 5 април 2019 г. на ЦИК.

Централната избирателна комисия счита, че са налице изискванията на чл. 351, ал. 1, чл. 364, чл. 365, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс и Решение № 73-ЕП от 5 април 2019 г. на ЦИК за регистрация на кандидати за членове на Европейския парламент от Република България, издигнати с кандидатска листа на коалиция „ПАТРИОТИ ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ (НФСБ И СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА)“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 12 във връзка с чл. 365, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

РЕГИСТРИРА И ОБЯВЯВА кандидатската листа на коалиция „ПАТРИОТИ ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ (НФСБ И СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА)“ с кандидати за членове на Европейския парламент от Република България в изборите на 26 май 2019 г., както следва:

1.

Валери Симеонов Симеонов

2.

Гергана Величкова Микова

3.

Димитър Анастасов Карбов

4.

Даниел Панев Асенов

5.

Ивайло Вагенщайн Русинов

6.

Венера Божидарова Тодорова

7.

Георги Василев Манев

8.

Галина Асенова Василева

9.

Петко Илиев Събев

10.

Динко Енчев Димитров

11.

Йордан Апостолов Апостолов

12.

Димитър Славейев Канариев

13.

Марияна Николаева Лефтерова

14.

Йордан Цветанов Иванов

15.

Венцислав Ангелов Тоцев

16.

Йорданка Валериева Стефанова

17.

Славчо Стоев Атанасов

 На регистрираните кандидати да се издадат удостоверения.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Стефка Стоева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3025-ЕП / 15.03.2024

    относно: откриване на състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Дейности по осигуряване на машинното гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България през юни 2024 г., съгласно техническите спецификации и условията на договорите, с две обособени позиции: Обособена позиция № 1: Профилактика/диагностика (тестване на СУЕМГ и на вградените в нея периферии – принтер и четец на смарт карти), подготовка, инсталиране на операционна система и приложния софтуер, параметризиране и окомплектоване на СУЕМГ, техническо обслужване на СУЕМГ в предизборния и изборния ден по места/съответната избирателна секция и осигуряване на Център за поддръжка при възникнали проблеми със СУЕМГ в изборите за членове на Европейския парламент от Република България Обособена позиция № 2: Транспорт на СУЕМГ до избирателните секции в страната и логистично осигуряване на СУЕМГ в предизборния и следизборния ден в изборите за членове на Европейския парламент от Република България“

  • № 3024-МИ / 15.03.2024

    относно: промяна в състава на ОИК – Омуртаг, област Търговище

  • № 3023-МИ / 15.03.2024

    относно: промени в състава на ОИК – Брусарци, област Монтана

  • всички решения