Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 219-ЕП
София, 23 април 2019 г.

ОТНОСНО: регистрация на независим кандидат Венислава Пламенова Атанасова за член на Европейския парламент от Република България, издигнат от Инициативен комитет, за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Постъпило е предложение от Юрий Владимиров Фесенко, представляващ Инициативен комитет, регистриран с Решение № 91-ЕП от 7 април 2019 г. на ЦИК, заведено под № 27 на 23 април 2019 г. в регистъра на кандидатите за членове на Европейския парламент от Република България. Със същото се иска на ЦИК да регистрира за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България като независим кандидат Венислава Пламенова Атанасова.

Към предложението са приложени следните документи:

- заявление – декларация от кандидата (Приложение № 66-ЕП от изборните книжа) по чл. 365, ал. 1, т. 3 във връзка с чл. 3, ал. 3 ИК;

- списък, съдържащ три имена, ЕГН и саморъчен подпис на заявени 3668 избиратели, подкрепящи регистрацията на независимия кандидат, същият и в структуриран електронен вид, представен на технически носител.

Списъкът е предаден с приемо-предавателен протокол от 23 април 2019 г. на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГД „ГРАО“) в МРРБ за проверка.

С протокол от 23 април 2019 г. на ГД „ГРАО“ в МРРБ са предадени личните данни на кандидата с оглед извършване на проверка на обстоятелствата по чл. 351, ал. 1 ИК съгласно Решение № 106-ЕП от 9 април 2019 г.

Към момента на постановяване на решението не е получен резултатът от проверките, поради което регистрацията на независимия кандидат е в условията на неприключила процедура по чл. 368, ал. 1 и чл. 369, ал. 4 ИК.

Налице са изискванията на чл. 365 и 367 от Изборния кодекс и Решение № 73-ЕП от 5 април 2019 г. на ЦИК за регистрация на независимия кандидат Венислава Пламенова Атанасова, предложена от Инициативен комитет, за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 12 във връзка с чл. 364 и чл. 365, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

РЕГИСТРИРА Венислава Пламенова Атанасова, ЕГН ……….., като независим кандидат за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г., издигната от Инициативен комитет.

На регистрирания кандидат да се издаде удостоверение.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Стефка Стоева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3025-ЕП / 15.03.2024

    относно: откриване на състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Дейности по осигуряване на машинното гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България през юни 2024 г., съгласно техническите спецификации и условията на договорите, с две обособени позиции: Обособена позиция № 1: Профилактика/диагностика (тестване на СУЕМГ и на вградените в нея периферии – принтер и четец на смарт карти), подготовка, инсталиране на операционна система и приложния софтуер, параметризиране и окомплектоване на СУЕМГ, техническо обслужване на СУЕМГ в предизборния и изборния ден по места/съответната избирателна секция и осигуряване на Център за поддръжка при възникнали проблеми със СУЕМГ в изборите за членове на Европейския парламент от Република България Обособена позиция № 2: Транспорт на СУЕМГ до избирателните секции в страната и логистично осигуряване на СУЕМГ в предизборния и следизборния ден в изборите за членове на Европейския парламент от Република България“

  • № 3024-МИ / 15.03.2024

    относно: промяна в състава на ОИК – Омуртаг, област Търговище

  • № 3023-МИ / 15.03.2024

    относно: промени в състава на ОИК – Брусарци, област Монтана

  • всички решения