Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 20-ЕП
София, 27 март 2014 г.

ОТНОСНО: определяне на възнагражденията на членовете на РИК, специалистите към тях и на членовете на СИК/ПСИК

На основание чл. 57, ал. 1, т. 7 във връзка с чл. 59, ал. 2, чл. 62, 68, чл. 90, ал. 4, чл. 97 и 110 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

1. Определя възнагражденията на членовете на РИК и специалистите към тях и на членовете на СИК/ПСИК съгласно методиката - приложение към решението, както следва:

1.1. Месечно възнаграждение на членовете на РИК:

Председател                                 - 931 лева

Заместник-председател                        - 888 лева

Секретар                                       - 888 лева

Член                                               - 846 лева

1.2. Месечно възнаграждение на специалистите към РИК:

- за технически сътрудник       до 340 лева

- за експерт                                  до 680 лева

1.3. Еднократно възнаграждение на членовете на СИК за деня на изборите и за следващия ден:

Председател                                 - 56 лева

Заместник-председател                        - 50 лева

Секретар                                       - 50 лева

Член                                               - 46 лева

1.4. Членовете на секционните избирателни комисии по чл. 285, ал. 1 от ИК, които представят протокола на СИК и другите изборни книжа и материали в РИК, съответно в областната (общинска) администрация, получават допълнително възнаграждение в размер на 10 лв. извън възнаграждението по т. 1.3.

1.5. Членовете на секционните избирателни комисии в секции, определени за провеждане на експериментално машинно гласуване, получават допълнително възнаграждение в размер на 10 лв. извън възнаграждението по т. 1.3. и 1.4.

2. Районните избирателни комисии осъществяват правомощията си за срок от деня на назначаването им до 14 дни след произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г.

3. Членовете на районните избирателни комисии получават възнаграждение за работата си в комисията за периода по т. 2.1.

4. Възнаграждението на членовете на районните избирателни комисии не се облага с данъци по Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

5. Членовете на районните избирателни комисии за времето, необходимо за работата им в съответната комисия, се осигуряват като лица, упражняващи трудова дейност на изборна длъжност. Осигурителните вноски по Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване на членовете на районните избирателни комисии са за сметка на държавния бюджет.

6. Членовете на секционните избирателни комисии получават възнаграждение за работата си в изборния ден и за следващия ден.

7. Възнаграждението на членовете на секционната избирателна комисия не се облага с данъци по Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

8. Членовете на секционната избирателна комисия за времето, необходимо за работата им в съответната комисия, се осигуряват като лица, упражняващи трудова дейност на изборна длъжност. Осигурителните вноски по Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване на членовете на секционните избирателни комисии са за сметка на държавния бюджет.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

 

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

 

 


* Публикувано на

Свързани решения:

27-ЕП/

Календар

Решения

  • № 3075-ЕП/НС / 15.04.2024

    относно: приемане на образец на електронен публичен регистър на жалбите и сигналите, подадени до районната избирателна комисия, постановените по тях решения, и указания за комплектуване на преписките по жалбите срещу решенията на РИК в изборите за членове на Европейския парламент на Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3074-ЕП/НС / 15.04.2024

    относно: реда за свикване на заседания и начина на приемане на решения и обявяването им от районните избирателни комисии в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3073-МИ / 15.04.2024

    относно: предложение до президента на Република България за насрочване на частичен избор за кмет на кметство Бяла река, община Сухиндол, област Велико Търново

  • всички решения