Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1864-МИ
София, 12 август 2020 г.

ОТНОСНО: допускане на партия ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ „АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ“ за участие в частичните избори, насрочени на 27 септември 2020 г.

Постъпило е заявление от партия ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ „АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ“, подписано от председателя на партията Спас Янев Панчев, заведено под № 5 на 12 август 2020 г. в регистъра на партиите за участие в частичните избори за кмет на кметство Къпиновци, община Исперих, област Разград, за кмет на кметство Бозвелийско, община Провадия, област Варна, за кмет на кметство Соколаре, община Бяла Слатина, област Враца, за кмет на кметство Карлуково, община Луковит, област Ловеч, за кмет на кметство Брезен, община Ардино, област Кърджали, за кмет на кметство Соколино, община Момчилград, област Кърджали, за кмет на кметство Киченица, община Разград, област Разград, за кмет на кметство Изворище, община Бургас, област Бургас, за кмет на община Септември, област Пазарджик, за кмет на кметство Брягово, община Първомай, област Пловдив, за кмет на кметство Аканджиево, община Белово, област Пазарджик, за кмет на кметство Славяново, община Попово, област Търговище, за кмет на кметство Водица, община Попово, област Търговище, за кмет на кметство Острец, община Търговище, област Търговище, за кмет на кметство Кралево, община Търговище, област Търговище, за кмет на кметство Бохот, община Плевен, област Плевен, за кмет на община Стрелча, област Пазарджик, за кмет на кметство Медовина, община Попово, област Търговище, за кмет на кметство Овчарци, община Сапарева баня, област Кюстендил, за кмет на кметство Житница, община Добричка, област Добрич и за кмет на кметство Брестак, община Вълчи дол, област Варна,   насрочени на 27 септември 2020 г.

Заявеното наименование за изписване върху бюлетините е: ЗС „Александър Стамболийски“.

Към заявленията са приложени:

  1. Удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено на 11.08.2020 г. от СГС, VІ-12 състав, по ф.д. № 7371/1993 г.
  2. Удостоверение № 48-00-337 от 12.08.2020 г. от Сметната палата за внесени от партията финансови отчети за 2017, 2018 и 2019 г.
  3. Пълномощно № 3 от 11.08.2020 г. в полза на Сашка Костадинова Николова.

Партията е регистрирана в ЦИК съгласно Решение № 1030-МИ от 10.09.2019 г. за участие в общите избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г.

Налице са изискванията на чл. 464 от Изборния кодекс и Решение № 1841-МИ от 16 юли 2020 г. на Централната избирателна комисия за допускане на партия ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ „АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ“ за участие в частичните избори, насрочени на 27 септември 2020 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 10, буква „а“, чл. 464 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ДОПУСКА партия ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ „АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Къпиновци, община Исперих, област Разград, за кмет на кметство Бозвелийско, община Провадия, област Варна, за кмет на кметство Соколаре, община Бяла Слатина, област Враца, за кмет на кметство Карлуково, община Луковит, област Ловеч, за кмет на кметство Брезен, община Ардино, област Кърджали, за кмет на кметство Соколино, община Момчилград, област Кърджали, за кмет на кметство Киченица, община Разград, област Разград, за кмет на кметство Изворище, община Бургас, област Бургас, за кмет на община Септември, област Пазарджик, за кмет на кметство Брягово, община Първомай, област Пловдив, за кмет на кметство Аканджиево, община Белово, област Пазарджик, за кмет на кметство Славяново, община Попово, област Търговище, за кмет на кметство Водица, община Попово, област Търговище, за кмет на кметство Острец, община Търговище, област Търговище, за кмет на кметство Кралево, община Търговище, област Търговище, за кмет на кметство Бохот, община Плевен, област Плевен, за кмет на община Стрелча, област Пазарджик, за кмет на кметство Медовина, община Попово, област Търговище, за кмет на кметство Овчарци, община Сапарева баня, област Кюстендил, за кмет на кметство Житница, община Добричка, област Добрич и за кмет на кметство Брестак, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 27 септември 2020 г.

Наименованието на партията за отпечатване в бюлетината е: ЗС „Александър Стамболийски“.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Зам.-председател: Кристина Стефанова

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3037-МИ / 28.03.2024

    относно: жалба от Деян Николаев Николов – общински съветник в Столичния общински съвет, срещу решение № 1140-МИ/21.03.2024 г. на ОИК – Столична

  • № 3036-МИ / 26.03.2024

    относно: жалба от О. Г. З. срещу решение № 167-МИ от 21.03.2024 г. на ОИК – Кубрат

  • № 3035 / 26.03.2024

    относно: определяне на изпълнител по обществената поръчка с предмет: „Предоставяне на преводачески услуги за нуждите на Централната избирателна комисия”

  • всички решения