Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 182-ЕП
София, 18 април 2019 г.

ОТНОСНО: определяне на вида, цвета и размера на торбите, в които се поставят за съхранение изборните книжа и материали, и вида и размера на кутиите за поставяне на отрязъците с номерата на бюлетините при гласуването в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

На основание чл. 57, ал. 1, т. 1, чл. 100, ал. 1, т. 5, чл. 287, ал. 1, т. 7 и чл. 265, ал. 4, изречение последно от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

  1. Торбите, в които се поставят за съхранение изборните книжа и материали при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г., трябва да притежават следните характеристики:
  • бял;
  • тъкана торба (чувал) от полипропилен с вътрешна полиетиленова торба;
  • товароподемност – минимум 25 кг;
  • размери 60/90 см. с възможни отклонения ±10 см.
  1. Кутиите, в които се поставят откъснатите отрязъци с номерата от бюлетините при гласуването с хартиени бюлетини при произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г., трябва да притежават следните характеристики:
  • непрозрачни, картонени от велпапе с размери, както следва:
    • дължина – 25 см;
    • ширина – 14 см;
    • височина – 9 см.,

с възможност за отклонение от посочените размери до 20 %.

Кутиите трябва да бъдат с капак с прорез. Прорезът на капака да е с размери, позволяващи свободното поставяне на отрязъците с номерата от бюлетините, с размери 10 см/0,5 см с възможни отклонения ± 3 мм.

Кутиите да бъдат обозначени с надпис „Кутия за отрязъци“.

  1. В случай че администрациите съхраняват кутии с размери, утвърдени с решения на ЦИК, същите могат да бъдат използвани в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Председател: Стефка Стоева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3025-ЕП / 15.03.2024

    относно: откриване на състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Дейности по осигуряване на машинното гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България през юни 2024 г., съгласно техническите спецификации и условията на договорите, с две обособени позиции: Обособена позиция № 1: Профилактика/диагностика (тестване на СУЕМГ и на вградените в нея периферии – принтер и четец на смарт карти), подготовка, инсталиране на операционна система и приложния софтуер, параметризиране и окомплектоване на СУЕМГ, техническо обслужване на СУЕМГ в предизборния и изборния ден по места/съответната избирателна секция и осигуряване на Център за поддръжка при възникнали проблеми със СУЕМГ в изборите за членове на Европейския парламент от Република България Обособена позиция № 2: Транспорт на СУЕМГ до избирателните секции в страната и логистично осигуряване на СУЕМГ в предизборния и следизборния ден в изборите за членове на Европейския парламент от Република България“

  • № 3024-МИ / 15.03.2024

    относно: промяна в състава на ОИК – Омуртаг, област Търговище

  • № 3023-МИ / 15.03.2024

    относно: промени в състава на ОИК – Брусарци, област Монтана

  • всички решения