Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 158-ЕП
София, 14 април 2014 г.

ОТНОСНО: процедура за определяне чрез жребий на реда за представяне на кандидатите, регистрирани от партиите, коалициите и инициативните комитети в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г.

На основание чл. 192 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

 

Регламентира следната процедура за теглене на жребий за определяне на реда за представяне на кандидатите, регистрирани от партиите, коалициите и инициативните комитети в ЦИК за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г. в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР:

1. Формите на предизборна кампания по БНТ и БНР са:

1.1. клипове и други форми на предизборна кампания;

1.2. диспути.

2. За всяка една от двете форми на предизборна кампания по БНТ и БНР се провежда отделен жребий.

3. Жребият за формите на предизборна кампания по БНТ и БНР е общ между всички партии, коалиции и инициативни комитети регистрирали в ЦИК кандидатски листи.

Процедура:

4. Жребият се води от председателя на ЦИК.

5. В една кутия се поставят еднакви по размер пликове, всеки от които съдържа името на присъстващ член на ЦИК, като името на председателя не се включва. Кутията се обозначава с надпис „ЦИК".

6. В друга кутия се поставят еднакви по размер пликове, всеки от които съдържа наименованието на регистрирана в ЦИК партия и коалиция както е посочено в заявлението за регистрация за вписване в бюлетината или името на независим кандидат издигнат от съответния инициативен комитет. Кутията се обозначава с надпис: „ПАРТИИ, КОАЛИЦИИ И НЕЗАВИСИМИ КАНДИДАТИ".

7. Председателят на ЦИК изтегля плик от първата кутия и обявява името на член на ЦИК, който ще пристъпи към теглене на плик от втората кутия. След обявяване на името пликът не се връща в първата кутия.

По този ред се определя и членът на ЦИК, който ще пристъпи към тегленето на жребия по т. 1.2.

8. Определеният чрез жребия член на ЦИК изтегля от втората кутия последователно един плик и оповестява неговото съдържание.

9. Поредността на изтеглените пликове определя последователността на изявата на партията, коалицията или независимия кандидат в съответната предизборна форма по т. 1.1. и 1.2.

10. Процедурата се повтаря за всяка една от отделните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР.

11. Резултатът от проведения жребий Централната избирателна комисия обявява с решение по реда на чл. 57, ал. 2 от ИК и Решение № 4 от 21 март 2014 г. на ЦИК.

12. Тегленето на жребия се извършва публично и на него могат да присъстват упълномощени представители на партиите, коалициите и инициативните комитети, и на представители на Българската национална телевизия и на Българското национално радио.

13. Тегленето на жребия ще се проведе на 23 април 2014 г. от 12,00 ч. в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1, вход откъм Ларгото, фоайето на  зала „Света София".

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова


* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3122-ЕП/НС / 19.04.2024

    относно: поправка на техническа грешка в Решение № 3103-ЕП/НС от 19 април 2024 г. на ЦИК относно назначаване на Районна избирателна комисия в Петнадесети изборен район – Плевенски, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3121-ЕП/НС / 19.04.2024

    относно: регистрация на партия БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3120-НС / 19.04.2024

    относно: регистрация на кандидатите за народни представители в изборите на 9 юни 2024 г.

  • всички решения