Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1535-НР
София, 22 август 2015 г.

ОТНОСНО: определяне формата и структурирания електронен вид на списъците в подкрепа регистрацията на инициативни комитети, партии и коалиции като подкрепящи въпроса или алтернативната позиция по въпроса на национален референдум

На основание чл. 57, ал. 1, т. 1, 2 и 35 от ИК, чл. 16, ал. 2 и 3 и § 2 от ПЗР на ЗПУГДВМС и Решение № 1532-НР от 20 август 2015 г. на ЦИК Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

І. Подписките в подкрепа регистрацията на инициативни комитети, партии и коалиции като подкрепящи въпроса на референдума или алтернативната позиция на националния референдум, насрочен за 25 октомври 2015 г. се изготвят и в структуриран електронен вид във вид на текстови файл със следния формат (структура):

- Всеки нов ред от списъка съответства на нов ред от файла, като последователността във файла напълно съответства на тази в списъка.

- За край на ред се считат символите "\\r\\n" (windows формат) като разделители.

Наличната информация се записва в девет колони, както следва:

1. Пореден номер на реда в списъка.

(Число от 1 до 999999.)

2. Номер на страницата, на която се намира редът.

(Число от 1 до 99999.)

3. ЕГН.

(Десет цифри, валиден ЕГН за българските граждани.)

4. Собствено име.

(Максимален брой символи 21, кирилица, позволени символи: букви от „а" до „я", интервал, апостроф, тире.)

5. Бащино име.

(Максимален брой символи 21, кирилица, позволени символи: букви от „а" до „я", интервал, апостроф, тире.)

6. Фамилно име.

(Максимален брой символи 42, кирилица, позволени символи: букви от „а" до „я", интервал, апостроф, тире.)

7. Наименование на населеното място на постоянния адрес.

(Максимален брой символи 30, кирилица, позволени символи: букви от „а" до „я", интервал, апостроф, тире, точка, римски цифри.)

8. Наименование на локализационната единица - улица, площад, булевард, жилищен комплекс, квартал и други.

(Максимален брой символи 30, кирилица, позволени символи: букви от „а" до „я", интервал, апостроф, тире, точка, римски цифри.)

9. Номер на локализационната единица - вход, етаж, апартамент, разделени с интервал.

(Номерът на локализационната единица може да се състои от комбинация, съдържаща до четири символа, като първите три задължително са цифри, а последният символ е буква на кирилица. Входът се обозначава с една буква на кирилица или с число до две цифри. Етажът се обозначава с число до две цифри. Апартаментът се обозначава с число до три цифри. Номерът, входът, етажът и апартаментът са разделени с по един интервал.)

Колони 8. и 9. се попълват, когато адресът съдържа тези елементи.

- За край на колоните от 1 до 8 да се счита символът „;". За край на последната колона („9. Номер на локализационната единица, вход, етаж, апартамент") се считат символите за край на ред „\\r\\n"  (windows формат).

ІІ. Списъкът в структуриран електронен вид се представя на технически носител.

 

ІІІ. За въвеждане на данните в структуриран електронен вид може да се използва предоставената на интернет страницата на Централната избирателна комисия - електронна форма в EXCEL формат.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова 


* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3025-ЕП / 15.03.2024

    относно: откриване на състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Дейности по осигуряване на машинното гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България през юни 2024 г., съгласно техническите спецификации и условията на договорите, с две обособени позиции: Обособена позиция № 1: Профилактика/диагностика (тестване на СУЕМГ и на вградените в нея периферии – принтер и четец на смарт карти), подготовка, инсталиране на операционна система и приложния софтуер, параметризиране и окомплектоване на СУЕМГ, техническо обслужване на СУЕМГ в предизборния и изборния ден по места/съответната избирателна секция и осигуряване на Център за поддръжка при възникнали проблеми със СУЕМГ в изборите за членове на Европейския парламент от Република България Обособена позиция № 2: Транспорт на СУЕМГ до избирателните секции в страната и логистично осигуряване на СУЕМГ в предизборния и следизборния ден в изборите за членове на Европейския парламент от Република България“

  • № 3024-МИ / 15.03.2024

    относно: промяна в състава на ОИК – Омуртаг, област Търговище

  • № 3023-МИ / 15.03.2024

    относно: промени в състава на ОИК – Брусарци, област Монтана

  • всички решения