Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1408-МИ
София, 20 януари 2015 г.

ОТНОСНО: реквизити и начин на защита на печатите на ОИК – Сърница, секционните и подвижните секционни избирателни комисии в новите избори за общински съветници и за кмет на община Сърница, област Пазарджик, на 15 март 2015 г.

На основание чл. 57, ал. 1, т. 8, чл. 79, чл. 94, чл. 215, ал. 1, т. 11, чл. 230, ал. 4 и чл. 237, ал. 3 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

І. Общинската избирателна комисия (ОИК)

1. Печатът на Общинската избирателна комисия - Сърница, е кръгъл с един пръстен. Във вътрешния кръг се изписва текстът „ОИК - Сърница", а във външния пръстен се изписва текстът „Нови избори".

2. Броят на печатите за общинската избирателна комисия е до 3 (три).

3. Председателят на общинската избирателна комисия и определен с решение на комисията член на свое заседание след получаване на печатите ги маркират по уникален начин.

За маркирането се съставя протокол, подписан от членовете на комисията, съдържащ най-малко 3 (три) отпечатъка от всеки от маркираните печати.

 

ІІ. Секционна избирателна комисия (СИК)/Подвижна секционна избирателна комисия (ПСИК)

1. Печатът на секционните избирателни комисии е правоъгълен. На отделни редове отгоре надолу се изписват надписи: „СИК", „Нови избори" и уникален петцифрен номер.

2. Броят на печатите за секционните избирателни комисии съответства на броя на секциите плюс два резервни.

3. Печатът на подвижните секционни избирателни комисии е кръгъл с един пръстен. Във външния пръстен се изписва текстът „Нови избори". Във вътрешния кръг се изписва уникален петцифрен номер.

За всяка подвижна секционна избирателна комисия се изработва по един резервен печат.

4. Уникалният петцифрен номер се структурира по следния начин: първите две цифри съответстват на двуцифрения код на община Сърница по ЕКАТТЕ, а следващите три цифри започват от 001 и продължават с последователна номерация съобразно с броя на печатите за СИК/ПСИК за новите избори.

5. Председателят на секционната избирателна комисия/подвижната секционна избирателна комисия и определен от комисията член при откриване на изборния ден маркират по уникален начин печата на СИК/ПСИК, с който се подпечатват бюлетините и изборните книжа.

За маркирането се съставя протокол (Приложение № 72-МИ от изборните книжа), подписан от членовете на комисията, съдържащ най-малко 3 (три) отпечатъка от маркирания печат.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова


* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3116-МИ / 19.04.2024

    относно: промени в състава на ОИК – Родопи, област Пловдив

  • № 3115-МИ / 19.04.2024

    относно: промени в състава на ОИК – Борово, област Русе

  • № 3114-ЕП/НС / 19.04.2024

    относно: назначаване на Районна избирателна комисия в Тридесети изборен район – Шуменски, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • всички решения