Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1359-ПВР/МИ
София, 26 октомври 2011 г.

ОТНОСНО: участие на наблюдатели, застъпници и представители на политически партии, коалиции от партии и инициативни комитети в нов избор за президент и вицепрезидент на републиката и във втори тур на изборите за кметове на 30 октомври 2011 г.

На основание чл. 26, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс и във връзка във връзка с произвеждането на нов избор за президент и вицепрезидент на републиката и втори тур на изборите за кметове на 30 октомври 2011 г. Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

1. Извършените от общинските избирателни комисии регистрации на застъпниците на кандидатските листи, които ще участват в новия избор за президент и вицепрезидент на републиката на 30 октомври 2011 г., и от ЦИК на наблюдателите и издадените въз основа на същите удостоверения са валидни при произвеждането на новия избор за президент и вицепрезидент на републиката, съответно и за втория тур на изборите за кметове.
2. Между двата тура могат да бъдат регистрирани и нови застъпници на кандидатите, участващи в новия избор за президент и вицепрезидент на републиката и на втория тур на изборите за кметове.
3. В изборните помещения по време на гласуването (без да пречат) могат да присъстват само застъпниците на кандидатите, участващи в новия избор за президент и вицепрезидент на републиката, съответно във втория тур на изборите за кметове.
4. Регистрираните от ЦИК наблюдатели запазват правата си и при новия избор за президент и вицепрезидент на републиката, съответно и при втория тур на изборите за кметове на 30 октомври 2011 г.
Пред избирателните комисии те се легитимират с удостоверенията, издадени от ЦИК.
5. Представителите на политическите партии, коалиции от партии и инициативни комитети, чиито кандидати участват в новия избор за президент и вицепрезидент на републиката, съответно във втория тур на изборите за кметове, могат да се легитимират и с пълномощно, издадено преди 23 октомври 2011 г. включително.
В изборните помещения на 30 октомври 2011 г. могат да присъстват представители само на тези партии, коалиции от партии и инициативни комитети, чиито кандидати участват в новия избор за президент и вицепрезидент на републиката, съответно във втория тур на изборите за кметове.
6. При провеждане на гласуването застъпниците спазват реда, установен от секционната избирателна комисия, и не осъществяват нейни правомощия.
7. За неуредените с това решение случаи се прилага Решение № 653-ПВР/МИ от 1 септември 2011 г. на ЦИК.


ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Красимира Медарова

СЕКРЕТАР:
Севинч Солакова

 


* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3180-МИ / 26.04.2024

    относно: допускане на партия „БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ“ за участие в новите избори за общински съветници в община Борован, област Враца, насрочени на 23 юни 2024 г.

  • № 3179-МИ / 26.04.2024

    относно: допускане на партия „ВЪЗРАЖДАНЕ“ за участие в новите избори за общински съветници в община Борован, област Враца, насрочени на 23 юни 2024 г.

  • № 3178-ЕП/НС / 26.04.2024

    относно: промяна в състава на Районна избирателна комисия в Петнадесети изборен район – Плевенски

  • всички решения