Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1343-МИ
София, 25 октомври 2011 г.

ОТНОСНО: определяне на реда и срока за извършване на проверка дали едно лице е било придружител на повече от двама избиратели в една и съща или в различни избирателни секции на изборите за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011 г. и при произвеждането на втори тур за кметове на общини и кметства

На основание чл. 26, ал. 1, т. 41 от Изборния кодекс, Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

 

1. Възлага на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване" при Министерството на регионалното развитие и благоустройството и териториалните й звена да извършат проверка дали едно лице е било придружител на повече от двама избиратели в една и съща или в различни избирателни секции на изборите за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011 г. и при произвеждането на втори тур за кметове на общини и кметства.

2. Общинските избирателни комисии предоставят списъците за допълниелно вписване на придружителите от произведените избори за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011 г. и при произвеждане на втори тур за избори на кметове, на териториалните звена на ГД ГРАО при МРРБ, съгласно т. 4 от Решение №1098-ПВР/МИ от 6 октомври 2011  г. на ЦИК в следните срокове:

а) не по-късно от 28 октомври 2011 г. за гласуването на 23 октомври 2011 г.;

б) не по-късно от 4 ноември 2011 г. при произвеждане на втори тур за изборите за кметове.

3. Проверките по т. 1 се извършва за всички придружители, вписани в списъците за допълнително вписване на придружителите в следната последователност:

а) въвеждане на ЕГН и визуален контрол на всички лица, вписани в списъците за допълнително вписване на придружителите;

б) изготвяне на обобщен списък на лицата по буква „а" в електронен вид;

в) проверка за наличие на лица, срещащи се повече от два пъти сред лицата по буква „б";

г) изготвяне на копия от страниците на списъците за допълнително вписване на придружителите с положените подписи от лицата по буква „в";

д) изготвяне на окончателен списък за предаване на ЦИК с приложени копия от списъците за допълнително вписване на придружителите.

4. Изготвеният окончателен списък по т. 5, буква „д" се предава на ЦИК.

5. След извършване на проверката териториалните звена на ГД ГРАО при МРРБ се задължават да върнат получените списъци за допълнително вписване на придружителите на общинските избирателни комисии срещу приемно-предавателна разписка, подписана от представители на ТЗ „ГРАО" и общинските избирателни комисии.

Копие от решението да се изпрати на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и общинските избирателни комисии.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Красимира Медарова

 

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова


* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3025-ЕП / 15.03.2024

    относно: откриване на състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Дейности по осигуряване на машинното гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България през юни 2024 г., съгласно техническите спецификации и условията на договорите, с две обособени позиции: Обособена позиция № 1: Профилактика/диагностика (тестване на СУЕМГ и на вградените в нея периферии – принтер и четец на смарт карти), подготовка, инсталиране на операционна система и приложния софтуер, параметризиране и окомплектоване на СУЕМГ, техническо обслужване на СУЕМГ в предизборния и изборния ден по места/съответната избирателна секция и осигуряване на Център за поддръжка при възникнали проблеми със СУЕМГ в изборите за членове на Европейския парламент от Република България Обособена позиция № 2: Транспорт на СУЕМГ до избирателните секции в страната и логистично осигуряване на СУЕМГ в предизборния и следизборния ден в изборите за членове на Европейския парламент от Република България“

  • № 3024-МИ / 15.03.2024

    относно: промяна в състава на ОИК – Омуртаг, област Търговище

  • № 3023-МИ / 15.03.2024

    относно: промени в състава на ОИК – Брусарци, област Монтана

  • всички решения