Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1185-МИ
София, 30 юни 2022 г.

ОТНОСНО: отваряне на запечатани помещения, определени за съхранение на изборни книжа и материали, в които се съхраняват изборни книжа от предходни избори и референдуми, с цел прибиране и съхраняване на изборни книжа и материали след произвеждането на частичните избори за кметове на 3 юли 2022 г.

Във връзка с постъпили искания за отваряне на запечатани помещения, в които се съхраняват изборни книжа и материали, след произвеждането на частичните избори за кметове на 3 юли 2022 г. и евентуалния втори тур от тези избори на основание чл. 57, ал. 1, чл. 445, ал. 8 и чл. 464 от Изборния кодекс и Решение № 1244-МИ от 30 септември 2019 г. на ЦИК Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

РАЗРЕШАВА отваряне на запечатани помещения, определени за съхраняване на изборните книжа и материали, в които се съхраняват изборни книжа от предходни избори и референдуми, с цел прибиране и съхраняване на изборни книжа и материали след произвеждането на частичните избори за кметове на 3 юли 2022 г., включително и след евентуалния втори тур от тези избори.

Определянето и отварянето на помещенията да се извърши не по-рано от 20.00 ч. на 3 юли 2022 г., съответно 20.00 ч. в деня на втория тур на изборите, със заповед на кмета на общината съгласно т. 1 от Решение № 1244-МИ от 30 септември 2019 г. на ЦИК.

Достъпът до запечатаните помещения, в които ще се съхраняват изборните книжа и материали, да се осъществи по реда на т. 4 от Решение № 1244-МИ от 30 септември 2019 г. на ЦИК от комисия от длъжностни лица, определена по реда на чл. 445, ал. 7 от ИК със заповед на кмета на общината.

Новите изборни книжа и материали да се поставят на обособено в помещението място, непозволяващо смесването, объркването по друг начин или изгубването на изборните книжа и материали.

Извън действията на комисията по прибиране в помещението на новите изборни книжа да не се допуска развързване на торби и отваряне на пликове с изборни книжа от различните видове избори и референдуми.

За извършените действия да се състави протокол съобразно изискванията на т. 5 от Решение № 1244-МИ от 30 септември 2019 г. на ЦИК. Копия от заповедта на кмета за определяне на длъжностните лица от общинската администрация и от съставения протокол се изпращат на ЦИК.


Председател: Камелия Нейкова

Секретар: Севинч Солакова

ССт/ЛТ


* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3025-ЕП / 15.03.2024

    относно: откриване на състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Дейности по осигуряване на машинното гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България през юни 2024 г., съгласно техническите спецификации и условията на договорите, с две обособени позиции: Обособена позиция № 1: Профилактика/диагностика (тестване на СУЕМГ и на вградените в нея периферии – принтер и четец на смарт карти), подготовка, инсталиране на операционна система и приложния софтуер, параметризиране и окомплектоване на СУЕМГ, техническо обслужване на СУЕМГ в предизборния и изборния ден по места/съответната избирателна секция и осигуряване на Център за поддръжка при възникнали проблеми със СУЕМГ в изборите за членове на Европейския парламент от Република България Обособена позиция № 2: Транспорт на СУЕМГ до избирателните секции в страната и логистично осигуряване на СУЕМГ в предизборния и следизборния ден в изборите за членове на Европейския парламент от Република България“

  • № 3024-МИ / 15.03.2024

    относно: промяна в състава на ОИК – Омуртаг, област Търговище

  • № 3023-МИ / 15.03.2024

    относно: промени в състава на ОИК – Брусарци, област Монтана

  • всички решения