Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 974-НС
София, 18 ноември 2021 г.

ОТНОСНО: заявление от Сюлейман Махмуд Кичиков с искане за необявяване за избран за народен представител от кандидатската листа на партия „Движение за права и свободи“ в Тринадесети изборен район – Пазарджишки, в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г.

Постъпило е заявление с вх. № НС-10-374/18.11.2021 г. от Сюлейман Махмуд Кичиков – регистриран като кандидат за народен представител от кандидатската листа на партия „Движение за права и свободи“ (ДПС) в Тринадесети изборен район – Пазарджишки, с което иска да бъде заличен от кандидатската листа на ДПС, и да не бъде обявен за избран за народен представител в Тринадесети изборен район – Пазарджишки.

Централната избирателна комисия приема, че заявлението по своята същност представлява искане на лицето да не бъде обявено за избрано за народен представител и предвид изричната му воля искането следва да бъде уважено.

Централната избирателна комисия счита, че тъй като заявлението е подадено преди обявяване имената на избраните народни представители съгласно чл. 300, ал. 2 ИК и обявяване на списък А и Б съгласно чл. 298, ал. 3 ИК, следва в списъка на кандидатите срещу името на лицето да се отбележи настоящото решение.

С оглед гореизложеното подалият заявление кандидат Сюлейман Махмуд Кичиков не следва да бъде обявен за избран за народен представител от листата на ДПС в Тринадесети изборен район – Пазарджишки, и на основание чл. 57, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 300, ал. 2 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И :

 

ДА НЕ ОБЯВЯВА за избран за народен представител от листата на партия „Движение за права и свободи“ в Тринадесети изборен район – Пазарджишки, Сюлейман Махмуд Кичиков, ЕГН …, в произведените избори за народни представители на 14 ноември 2021 г.


Председател: Камелия Нейкова

Секретар: Севинч Солакова

СС/МБ


* Публикувано на

Свързани решения:

976-НС/

Календар

Решения

  • № 3081-МИ / 16.04.2024

    относно: промяна в състава на ОИК – Опака, област Търговище

  • № 3080-МИ / 16.04.2024

    относно: промяна в състава на ОИК – Кюстендил, област Кюстендил

  • № 3079-МИ / 16.04.2024

    относно: приложимите решения на Централната избирателна комисия при произвеждане на нови и частични избори за кметове и за общински съветници

  • всички решения