Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 690-МИ
София, 7 октомври 2021 г.

ОТНОСНО: промяна в състава на ОИК – Борован, област Враца

В Централната избирателна комисия е постъпило предложение с вх. № МИ-11-17 от 06.10.2021 г. от Петър Станев Петров – упълномощен представител на коалиция „БСП за България“, за промяна в ОИК – Борован. Предлага се на мястото на Ани Мариянова Искренова – секретар на ОИК, да бъде назначена Катя Цветанова Климентова и на мястото на Дияна Величкова Абрамова – член на ОИК, да бъде назначена Румяна Генкова Тодорова.

Към предложението са приложени: заявление от Ани Мариянова Искренова за освобождаването й като секретар на ОИК; молба от Дияна Величкова Абрамова за освобождаването й като член на ОИК; декларации по чл. 75, ал. 7, т. 1, чл. 80, ал. 1 и 3, чл. 81 във връзка с чл. 66 и чл. 3, ал. 3 ИК и копия от дипломите за завършено висше образование на Катя Цветанова Климентова и Румяна Генкова Тодорова; пълномощно в полза на Петър Станев Петров.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и 6 във връзка с чл. 51, ал. 2, т. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ОСВОБОЖДАВА като секретар на ОИК – Борован, област Враца, Ани Мариянова Искренова, ЕГН …, и анулира издаденото й удостоверение.

ОСВОБОЖДАВА като член на ОИК – Борован, област Враца, Дияна Величкова Абрамова, ЕГН …, и анулира издаденото й удостоверение.

НАЗНАЧАВА за секретар на ОИК – Борован, област Враца, Катя Цветанова Климентова, ЕГН ...

НАЗНАЧАВА за член на ОИК – Борован, област Враца, Румяна Генкова Тодорова, ЕГН ...

На назначените секретар и член на ОИК да се издадат удостоверения.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Камелия Нейкова

Секретар: Севинч Солакова

ССт/ЛТ


* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3129-ЕП/НС / 22.04.2024

    относно: поправка на техническа грешка в Решение № 3101-ЕП/НС от 19 април 2024 г. на ЦИК относно назначаване на Районна избирателна комисия в Шести изборен район – Врачански, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3128-МИ / 22.04.2024

    относно: временна замяна на председател на ОИК – Никола Козлево, област Шумен

  • № 3127-МИ / 22.04.2024

    относно: промени в състава на ОИК – Исперих, област Разград

  • всички решения