Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 571-МИ
София, 26 юли 2019 г.

ОТНОСНО: определянето и обявяването на номерата на изборните райони в общината

На основание чл. 57, ал. 1, т. 1 и 3 във връзка с чл. 87, ал. 1, т. 3 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

 1. Територията на всяка община представлява един многомандатен изборен район за избор на общински съветници и един едномандатен изборен район за избор на кмет на общината.

Номерацията на тези изборни райони в страната е единна и се съдържа в първите четири знака от единната номерация на избирателните секции при произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове съгласно Решение № 570-МИ от 26 юли 2019 г. на ЦИК.

2. Територията на всеки административен район в градовете с районно деление (София, Пловдив и Варна) представлява отделен едномандатен изборен район за избор на кмет на район.

Номерацията на тези изборни райони в страната е единна и се съдържа в първите шест знака от единната номерация на избирателните секции при произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове съгласно Решение № 570-МИ от 26 юли 2019 г. на ЦИК.

3. Територията на всяко кметство в общината представлява отделен едномандатен изборен район за избор на кмет на кметство.

Номерацията на тези изборни райони в страната е единна и съдържа цифрените номера по ЕКАТТЕ:

- на административния център на областта;

- на административния център на общината;

- на населеното място - административен център на кметството.

4. Общинската избирателна комисия в срок до 13 септември 2019 г. с решение определя номерата на изборните райони за изборите на общински съветници и за кметове на територията на общината. При номерирането им общинската избирателна комисия се съобразява с Единния класификатор на административно-териториалните и териториалните единици в страната.

5. Решението на ОИК за определяне на номерата на изборните райони се публикува на страницата на ОИК, обявява се на определеното с решение на ОИК общодостъпно място и се изпраща по електронната поща на Централната избирателна комисия.


Председател: Стефка Стоева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3129-ЕП/НС / 22.04.2024

    относно: поправка на техническа грешка в Решение № 3101-ЕП/НС от 19 април 2024 г. на ЦИК относно назначаване на Районна избирателна комисия в Шести изборен район – Врачански, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3128-МИ / 22.04.2024

    относно: временна замяна на председател на ОИК – Никола Козлево, област Шумен

  • № 3127-МИ / 22.04.2024

    относно: промени в състава на ОИК – Исперих, област Разград

  • всички решения