Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 511-МИ
София, 28 август 2021 г.

ОТНОСНО: допускане на партия „Републиканци за България“ за участие в частичните избори, насрочени на 3 октомври 2021 г.

Постъпило е заявление от партия „Републиканци за България“, подписано от Виктор Владимиров Серафимов в качеството му на упълномощен представител, заведено под № 8 на 27 август 2021 г. в регистъра на партиите за участие в частичните избори за кмет на община Калояново, област Пловдив, за кмет на община Стражица, област Велико Търново, кмет на кметство Дебелт, община Средец, област Бургас, за кмет на кметство Сливница, община Кресна, област Благоевград, за кмет на кметство Арчар, община Димово, област Видин, за кмет на кметство Аспарухово, община Левски, област Плевен,  за кмет на кметство Церово, община Благоевград, област Благоевград, за кмет на кметство Охлювец, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Буковлък, община Плевен, област Плевен, за кмет на кметство Дянково, община Разград, област Разград, за кмет на кметство Студен кладенец, община Крумовград, област Кърджали, за кмет на кметство Церовище, община Омуртаг, област Търговище, за кмет на кметство Копринка, община Казанлък, област Стара Загора, и за кмет на кметство Вакарел, община Ихтиман, Софийска област, насрочени на 3 октомври 2021 г.

Заявено е искане за наименованието на партията в бюлетината по следния начин: ПП „Републиканци за България“.

Към заявлението са приложени:

1. Удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено на 23.08.2021 г. от СГС, VІ-18 състав, по ф.д. № 33/2020 г.

2. Удостоверение № 48-00-660 от 18.05.2021 г. от Сметната палата за внесен от партията финансов отчет за 2020 г.

3. Пълномощно в полза на Виктор Владимиров Серафимов.

Партията е регистрирана в ЦИК съгласно Решение № 1945-МИ от 21.01.2021 г. за участие в частичните избори за кметове на 28 февруари 2019 г.

Налице са изискванията на чл. 464 от Изборния кодекс и Решение № 1841-МИ от 16 юли 2020 г. на Централната избирателна комисия за допускане на партия „Републиканци за България“ за участие в частичните избори, насрочени на 3 октомври 2021 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 10, буква „а“, чл. 464 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ДОПУСКА партия „Републиканци за България“ за участие в частичните избори за кмет на община Калояново, област Пловдив, за кмет на община Стражица, област Велико Търново, кмет на кметство Дебелт, община Средец, област Бургас, за кмет на кметство Сливница, община Кресна, област Благоевград, за кмет на кметство Арчар, община Димово, област Видин, за кмет на кметство Аспарухово, община Левски, област Плевен,  за кмет на кметство Церово, община Благоевград, област Благоевград, за кмет на кметство Охлювец, община Кърджали, област Кърджали, за кмет на кметство Буковлък, община Плевен, област Плевен, за кмет на кметство Дянково, община Разград, област Разград, за кмет на кметство Студен кладенец, община Крумовград, област Кърджали, за кмет на кметство Церовище, община Омуртаг, област Търговище, за кмет на кметство Копринка, община Казанлък, област Стара Загора, и за кмет на кметство Вакарел, община Ихтиман, Софийска област, насрочени на 3 октомври 2021 г.

Наименованието на партията в бюлетината е: ПП Републиканци за България.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 


Председател: Камелия Нейкова

Секретар: Севинч Солакова

ЙГ/ЛТ


* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3089-ЕП/НС / 18.04.2024

    относно: назначаване на Районна избирателна комисия в Осми изборен район – Добрички, в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3088-ЕП/НС / 18.04.2024

    относно: назначаване на Районна избирателна комисия в Единадесети изборен район – Ловешки, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3087-ЕП/НС / 18.04.2024

    относно: назначаване на Районна избирателна комисия в Двадесет и осми изборен район – Търговищки, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • всички решения