Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 4872-МИ
София, 1 септември 2017 г.

ОТНОСНО: допускане на партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Постъпило е заявление от партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“, подписано от Мустафа Сали Карадайъ, председател и представляващ партията, подадено чрез пълномощника Христина Василева Атанасова, заведено под № 8 на 1 септември 2017 г. в регистъра на партиите на ЦИК за участие в частичните избори за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Заявено е искане за отпечатване на наименованието на партията в бюлетината: Движение за права и свободи – ДПС.

Към заявлението са приложени:

  1. Удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено на 28.08.2017 г. от СГС – ТО, VІ-12 състав, по ф.д. № 2574/1990 г.
  2. Заверено копие на удостоверение № 48-00-456 от 23.05.2017 г. от Сметната палата за внесени от партията финансови отчети за 2014, 2015 и 2016 г.
  3. Пълномощно № 32 от 28.09.2016 г. в полза на Христина Василева Атанасова.

Партията е регистрирана в ЦИК съгласно Решение № 1840-МИ от 04.09.2015 г. за участие в изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г.

Налице са изискванията на чл. 464 от Изборния кодекс за допускане на партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 10, буква „а“ и чл. 463 и чл. 464 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ДОПУСКА партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ за участие в частичните избори за кмет на кметство Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, за кмет на община Вълчи дол, област Варна, за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на кметство Чукарка, община Айтос, област Бургас, за кмет на кметство Скалак, община Руен, област Бургас, за кмет на кметство Нивянин, община Борован, област Враца, за кмет на кметство Сухаче, община Червен бряг, област Плевен, за кмет на кметство Ракево, община Криводол, област Враца, за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна, за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна, насрочени на 8 октомври 2017 г.

Наименованието на партията за отпечатване в бюлетината е: Движение за права и свободи – ДПС.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Ивилина Алексиева

За секретар: Владимир Пенев

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3147-ЕП/НС / 23.04.2024

    относно: регистрация на коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3146-ЕП/НС / 23.04.2024

    относно: регистрация на коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3145-ЕП/НС / 23.04.2024

    относно: регистрация на партия „ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • всички решения