Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 3253-ЕП
София, 7 май 2024 г.

ОТНОСНО: регистрация на кандидатската листа на коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ за членове на Европейския парламент от Република България в изборите на 9 юни 2024 г.

Постъпило е предложение от коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“, представлявана от Кирил Петков Петков, Асен Васков Василев, Христо Любомиров Иванов и Атанас Петров Атанасов, подадено чрез упълномощените представители Н. Г. М., Р. М. К. и С.Л. Т., заведено под № 27 на 7 май 2024 г. в регистъра на кандидатите за членове на Европейския парламент от Република България, за регистрация на кандидатската листа на коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“  с кандидати за членове на Европейския парламент от Република България на 9 юни 2024 г., както следва: Никола Георгиев Минчев, Стефан Любомиров Тафров, Даниел Максим Лорер, Деница Димитрова Симеонова, Радан Миленов Кънев, Христо Христов Петров, Искрен Николаев Митев, Алина Добромирова Добрева, Ива Богданова Руйчева, Настимир Ананиев Ананиев, Димитър Евгениев Димитров, Борислав Антониев Антонов, Красимир Владимиров Александров, Силвия Емилиянова Атипова, Марин Йонков Йотов, Богомил Светослав Георгиев и Елисавета Димитрова Белобрадова.

Коалицията е регистрирана с Решение № 3161-ЕП/НС от 24 април 2024 г. на ЦИК за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 9 юни 2024 г.

Към предложението са приложени заявления-декларации по чл. 365, ал. 1, т. 3 във връзка с чл. 3, ал. 3 ИК от кандидатите – 17 бр., и пълномощно в полза на Н. Г. М., Р. М. К. и С. Л. Т.

 По преписката е извършена проверка на кандидатската листа, от която се установява, че кандидатите – български граждани отговарят на условията на чл. 351, ал. 1 от Изборния кодекс и т. 1 от Решение № 3119-ЕП от 19 април 2024 г. на ЦИК, с изключение на кандидата под № 9 в кандидатската листа – Ива Богданова Руйчева. От извършената проверка на кандидатската листа се установява, че Ива Богданова Руйчева не отговаря на условието да бъде избирана за член на Европейския парламент от Република България, тъй като настоящият ѝ адрес е извън територията на Република България и извън територията на друга държава – членка на Европейския съюз, към 9 декември 2023 г., предвид което следва да бъде отказана регистрацията на кандидата под № 9 от кандидатската листа.

Централната избирателна комисия намира, че са изпълнени изискванията на чл. 351, ал. 1, чл. 364, чл. 365, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс и Решение № 3119-ЕП от 19 април 2024 г. на ЦИК за регистрация на кандидати за членове на Европейския парламент от Република България, издигнати с кандидатска листа на коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“  за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 9 юни 2024 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 12 във връзка с чл. 365, ал. 1 и 2 и във връзка чл. 368, ал. 4 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

РЕГИСТРИРА кандидатската листа на коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“  с кандидати за членове на Европейския парламент от Република България на 9 юни 2024 г., както следва:

1.

Никола Георгиев Минчев

ЕГН …

2.

Стефан Любомиров Тафров

ЕГН …

3.

Даниел Максим Лорер

ЕГН …

4.

Деница Димитрова Симеонова

ЕГН …

5.

Радан Миленов Кънев

ЕГН …

6.

Христо Христов Петров

ЕГН …

7.

Искрен Николаев Митев

ЕГН …

8.

Алина Добромирова Добрева

ЕГН …

10.

Настимир Ананиев Ананиев

ЕГН …

11.

Димитър Евгениев Димитров

ЕГН …

12.

Борислав Антониев Антонов

ЕГН …

13.

Красимир Владимиров Александров

ЕГН …

14.

Силвия Емилиянова Атипова

ЕГН …

15.

Марин Йонков Йотов

ЕГН …

16.

Богомил Светослав Георгиев

ЕГН …

17.

Елисавета Димитрова Белобрадова

ЕГН …

Отказва регистрацията на Ива Богданова Руйчева, ЕГН …, като кандидат под № 9 от кандидатската листа на коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ за член на Европейския парламент от Република България. Решението да се обяви и незабавно да се изпрати на коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“, като се уведоми коалицията, че в срок не по-късно от 9 май 2024 г. може да предложи за регистриране друг кандидат на мястото на кандидата, чиято регистрация е отказана.

На регистрираните кандидати да се издадат удостоверения.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Камелия Нейкова

Секретар: Севинч Солакова

ЛГ/МБ


* Публикувано на

Свързани решения:

3264-ЕП/

Календар

Решения

  • № 3325-ЕП/НС / 18.05.2024

    относно: поправка на технически грешки в Решение № 3320-ЕП/НС от 17 май 2024 г. на ЦИК определяне местата в държавите, в които ще се образуват избирателни секции извън страната, и броя на избирателните секции във всяко място при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3324-МИ / 18.05.2024

    относно: допускане на партия „БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ“ за участие в частичните избори за кметове на кметства, насрочени на 23 юни 2024 г.

  • № 3323-ЕП/НС / 17.05.2024

    относно: транспортиране на специализирани устройства за машинно гласуване (СУЕМГ) от Република България до избирателни секции извън страната и от избирателните секции извън страната до Република България в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители, насрочени на 9 юни 2024 г.

  • всички решения