Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 2391-МИ/НР
София, 28 септември 2015 г.

ОТНОСНО: отпечатване на наименованията на местните коалиции в бюлетините за общински съветници и кметове за изборите, насрочени на 25 октомври 2015 г.

На основание чл. 57, ал. 1, т. 1, във връзка с чл. 421, ал. 1, т. 3 от Изборния кодекс и по повод писмо с вх. № МИ-00-144 от 23.09.2015 г. от Печатницата на БНБ и „Информационно обслужване“ – АД Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

В бюлетините за гласуване за общински съветници и за кметове наименованията на местните коалиции, които надхвърлят броя на символите, посочени в писмо с изх. № 01-003131/23.09.2015 г. на Печатницата на БНБ – АД, т. 2 (стр. 4) да се изписва, както следва:

В бюлетините наименованието на партиите и коалициите да се отпечатват без кавички. Пред наименованията на партиите да не се отпечатва „ПП“.

Наименованието на местната коалиция да се отпечатва с размер на шрифта, с който се отпечатват наименованията на партиите и коалициите в бюлетината, а наименованията на включените в съответната местна коалиция партии, да се отпечатват с шрифт с по-малък размер, който позволява пълното изписване на всички партии и коалиции и запазването на размера на полето, като за останалите партии и коалиции, а именно:

 1. В ОИК – Струмяни – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – „ОБЩИНА СТРУМЯНИ – НАШ ДОМ“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 2. В ОИК – Приморско – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – Коалиция „Заедно за община Приморско“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 3. В ОИК – Варна – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – „РЕФОРМАТОРИ И ПАТРИОТИ – РЕШЕНИЕТО ЗА ВАРНА“ КП, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 4. В ОИК – Горна Оряховица – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция „АЛТЕРНАТИВА ЗА ГОРНА ОРЯХОВИЦА“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 5. В ОИК – Горна Оряховица – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – „НАЦИОНАЛИСТИ и ПАТРИОТИ обединени за Горна Оряховица“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 6. В ОИК – Белоградчик – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЗАЕДНО, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 7. В ОИК – Белоградчик – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – ЗА БЕЛОГРАДЧИК (БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ и ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ).
 8. В ОИК – Видин – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – „НАДЕЖДА“ (Реформаторски блок, Народен съюз, Български Демократичен Център).
 9. В ОИК – Грамада – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – МЕСТНА КОАЛИЦИЯ – БЪДЕЩЕ ЗА ГРАМАДА, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 10. В ОИК – Кочериново – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – МЕСТНА КОАЛИЦИЯ „НОВА АЛТЕРНАТИВА ЗА КОЧЕРИНОВО“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 11. В ОИК – Троян – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – ИЗБОР ЗА ТРОЯН, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 12. В ОИК – Септември – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – Местна коалиция ПЕТЪР БОШЕВ за развитие на община Септември, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 13. В ОИК – Плевен – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – МЕСТНА КОАЛИЦИЯ „ПЛЕВЕН МОЖЕ – ПЛЕВЕН ПОБЕЖДАВА“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 14. В ОИК – Асеновград – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – „ИЗБИРАМЕ АСЕНОВГРАД“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 15. В ОИК – Калояново – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК, БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР, ДВИЖЕНИЕ ДЕМОКРАТИЧНО ДЕЙСТВИЕ.
 16. В ОИК – Садово – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – МК „ГРАЖДАНСКО ОБЕДИНЕНИЕ ЗА ОБЩИНА САДОВО“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 17. В ОИК – Русе – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – МК Бъдеще за Русе, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 18. В ОИК – Драгоман – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – „РАДЕТЕЛИ ЗА ОБЩИНА ДРАГОМАН“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 19. В ОИК – Елин Пелин – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – „РОДЕН КРАЙ – ВЪЗРАЖДАНЕТО“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 20. В ОИК – Елин Пелин – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – „ГРАЖДАНСКИ ВОТ ЗА ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИН“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 21. В ОИК – Ихтиман – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – „СЪЮЗ НА ДЕСНИТЕ СИЛИ ЗА ИХТИМАН“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 22. В ОИК – Костенец – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – НОВА АЛТЕРНАТИВА ЗА КОСТЕНЕЦ – ОБЕДИНЕНА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ и НОВА АЛТЕРНАТИВА.
 23. В ОИК – Костинброд – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – РЕФОРМАТОРИ И ПАТРИОТИ ЗА КОСТИНБРОД, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 24. В ОИК – Костинброд – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – ОБЕДИНЕНИЕ ЗА ОБЩИНА КОСТИНБРОД, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 25. В ОИК – Павел баня – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – ОБЕДИНЕНИЕ, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 26. В ОИК – Димитровград – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – Коалиция: „ДА ЗА ДИМИТРОВГРАД“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 27. В ОИК – Шумен – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – Патриоти за Шумен, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.
 28. В ОИК – Ямбол – със стандартния шрифт се отпечатва само наименованието на местната коалиция – „ЕДИННИ ЗА ЯМБОЛ“, а наименованието на съставните партии и коалиции се изписва с шрифт с по-малък размер.

Допустимата минимална големина на шрифта, с който се отпечатват наименованията на съставните партии и коалиции в местната коалиция е 5 пункта. Ако текста не може да се събере в определеното поле, то се увеличава до необходимата големина, за да се съберат и наименованията на партиите и коалициите в състава на местната коалиция.

Полетата на всички партии и коалиции, включени в бюлетината, са с еднакви размери, съобразно с размера на полето на местната коалиция.

 


Председател: Ивилина Алексиева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

 • № 1577-МИ / 01.12.2022

  относно: промяна в състава на ОИК – Ракитово, област Пазарджик

 • № 1576 / 24.11.2022

  относно: възлагане на обществена поръчка чрез открита процедура с предмет: „Поддържане, съхранение и транспортиране на до 12 837 броя акумулаторни батерии за специализираните устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ) А-4 Модел 517“

 • № 1575-НС / 24.11.2022

  относно: поправка на техническа грешка в Решение № 1571-НС от 10 ноември 2022 г. относно унищожаване на неизползваните и оставените в областната или общинската администрация бюлетини като резерв и формуляри на изборни книжа от изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.

 • всички решения