Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1761-НС
София, 14 март 2023 г.

ОТНОСНО: транспортиране на специализирани устройства за машинно гласуване (СУЕМГ) от Република България до избирателни секции извън страната и от избирателните секции извън страната до Република България в изборите за народни представители на 2 април 2023 г.

В Централната избирателна комисия са постъпили писма с вх. № НС-04-01-33 от 8 март 2023 г. и вх. № НС-04-01-11/4 от 11 март 2023 г. от Работна група Избори на Министерството на външните работи, в които е описана логистична схема по транспортиране на СУЕМГ до избирателните секции извън страната, в които ще се произвежда машинно гласуване, както и обратно в страната. Централната избирателна комисия приема като подходящ начин логистиката по доставката, съхранението и предаването на машините за гласуване на секционните избирателни комисии извън страната да се изпълни чрез дипломатическо карго, от Министерството на външните работи, така както е извършено на изборите през 2021 г. и 2022 г. Централната избирателна комисия приема, че по същия начин следва да бъдат транспортирани машините от избирателните секции извън страната до склада за съхранението им в гр. София.

Предвид гореизложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

  1. Транспортирането на СУЕМГ до избирателните секции извън страната, в които ще се произвежда машинно гласуване в изборите за народни представители на 2 април 2023 г., да се извърши от склад за съхранение с адрес: гр. София, ул. „Подп. Васил Златарев“ № 44А, „Карго Партнер“ ЕООД, в който представители на Министерството на външните работи получават от „СИЕЛА НОРМА“ АД и оформят СУЕМГ като дипломатическо карго и ги доставят до съответните дипломатически и консулски представителства. Дипломатическите и консулските представителства доставят получените СУЕМГ до съответните избирателни секции с машинно гласуване.

Всяко специализирано устройство за машинно гласуване се транспортира, поставено в пломбиран транспортен куфар. Предаването на СУЕМГ на СИК се извършва с приемо-предавателен протокол, в който се посочват съответните номера на секцията, на машината, включително номер на пломбата.

  1. Транспортирането на СУЕМГ от избирателните секции извън страната, в които е произведено машинно гласуване в изборите за народни представители на 2 април 2023 г., да се извърши от съответната избирателна секция до дипломатическите и консулските представителства, а оттам до страната чрез Министерството на външните работи чрез дипломатическо карго до склад за съхранение с адрес: гр. София, ул. „Подп. Васил Златарев“ № 44А, „Карго Партнер“ ЕООД.

Всяко специализирано устройство за машинно гласуване се транспортира, поставено в пломбиран транспортен куфар. Предаването на СУЕМГ от СИК на ДКП се извършва с приемо-предавателен протокол, в който се посочват съответните номера на секцията, на машината, включително номер на пломбата.

Решението да се изпрати за изпълнение на Министерството на външните работи и „Сиела Норма“ АД и за сведение на Министерството на вътрешните работи.

Министерството на външните работи предоставя на Централната избирателна комисия план за изпълнение на решението.


Председател: Камелия Нейкова

Секретар: Севинч Солакова

РМ/ЛТ


* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3037-МИ / 28.03.2024

    относно: жалба от Деян Николаев Николов – общински съветник в Столичния общински съвет, срещу решение № 1140-МИ/21.03.2024 г. на ОИК – Столична

  • № 3036-МИ / 26.03.2024

    относно: жалба от О. Г. З. срещу решение № 167-МИ от 21.03.2024 г. на ОИК – Кубрат

  • № 3035 / 26.03.2024

    относно: определяне на изпълнител по обществената поръчка с предмет: „Предоставяне на преводачески услуги за нуждите на Централната избирателна комисия”

  • всички решения