Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1242-МИ
София, 27 септември 2019 г.

ОТНОСНО: отпечатване на наименованията на партии, коалиции, местни коалиции и имената на кандидатите в бюлетините за общински съветници и за кметове в изборите на 27 октомври 2019 г.

На основание чл. 57, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 421, ал. 1, т. 3 от Изборния кодекс и писмо с вх. № МИ-26-26 от 27.09.2019 г. на ЦИК от Печатницата на БНБ и във връзка с Решение № 1130-МИ от 18 септември 2019 г. изм. с Решение № 1186-МИ от 25 септември 2019 г. на ЦИК Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

В бюлетините за гласуване за общински съветници и за кметове наименованията на коалициите, местните коалиции и имената на независимите кандидати, които надхвърлят броя на символите, съгласно писмо с изх. № 01-003732/27.09.2019 г. на Печатницата на БНБ – АД, се изписват, както следва:

В бюлетините наименованията на партиите, коалициите и местните коалиции се отпечатват без кавички.

Пред наименованията на местните коалиции се отпечатва Местна коалиция с начална главна буква. Наименованията на местните коалиции съдържат наименованието само на една от партиите или коалициите от състава, така както е заявено пред ОИК, а в скоби се отпечатват пълните или съкратените наименования на останалите партии и коалиции от състава на местната коалиция. Когато символите са повече от посочените в писмото на Печатницата на БНБ, наименованията на местните коалиции се отпечатват с шрифт съгласно утвърдените технически характеристики на бюлетините, а наименованията и абревиатурите на съставните партии и коалиции в скобите, се отпечатват с шрифт с по-малък размер, който позволява отпечатването на всички партии и коалиции в състава на местната коалиция. Когато в наименованието на местната коалиция са включени думи като „партия“, „политическа партия“ или „коалиция“, които не се съдържат в наименованието на партията според решението за регистрацията й, съответно в наименованието на коалицията според решението за създаването й, тези думи се изключват от наименованието на местната коалицията за изписване в бюлетината.

Наименованията на регистрираните в ЦИК партии и коалиции се отпечатват съгласно Решение № 1184-МИ от 25 септември 2019 г. за поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК. Когато символите са повече от посочените в писмото на Печатницата на БНБ, се прилагат правилата за отпечатване на наименованията на местните коалиции.

Имената на кандидатите се отпечатват съгласно решението на ОИК за регистрация, като след имената на независимия кандидат се добавя означението „независим“, след името. Когато символите в името заедно с означението „независим“ са повече от посочените в писмото на Печатницата на БНБ, имената и означението „независим“ се отпечатват с шрифт с по-малък размер.


Председател: Стефка Стоева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3170-ЕП/НС / 25.04.2024

    относно: регистрация на партия „БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ ЗА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3169-ЕП/НС / 24.04.2024

    относно: поправка на техническа грешка в Решение № 3102-ЕП/НС от 19 април 2024 г. на ЦИК относно назначаване на Районна избирателна комисия в Четиринадесети изборен район – Пернишки, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 3168-ЕП / 24.04.2024

    относно: регистриране на Инициативен комитет за издигане на Емил Костадинов Атанасов като независим кандидат за член на Европейския парламент от Република България в изборите на 9 юни 2024 г.

  • всички решения