Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1517-МИ
София, 12 август 2015 г.

ОТНОСНО: реквизити и начин на защита на печатите на общинските, секционните и подвижните секционни избирателни комисии

На основание чл. 57, ал. 1, т. 8, чл. 79 и чл. 94, чл. 215, ал. 1, т. 10 и 11 и ал. 2, т. 2 и 3 и чл. 230, ал. 4 и чл. 237, ал. 3 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

І. Общинска избирателна комисия (ОИК)

1. Печатът на общинските избирателни комисии е кръгъл с един пръстен. Във вътрешния кръг се изписва текстът „ОИК", наименованието и кодът на общината по ЕКАТТЕ. В пръстена се изписва текстът „МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015".

2. Броят на печатите за общинската избирателна комисия е до 3 (три).

3. Председателят на общинската избирателна комисия и определен с решение на комисията член на свое заседание след получаване на печатите ги маркират по уникален начин.

За маркирането се съставя протокол, подписан от членовете на комисията, съдържащ най-малко 3 (три) отпечатъка от всеки от маркираните печати.

 

ІІ. Секционна избирателна комисия (СИК)/Подвижна секционна избирателна комисия (ПСИК)

1. Печатът на секционните избирателни комисии е правоъгълен. На отделни редове отгоре надолу се изписват надписи: СИК МИ 2015 и уникален деветцифрен номер, който съдържа буквено-цифрения код на общината по ЕКАТТЕ (общо пет позиции - три позиции за името на областта и две позиции за номера на общината в областта), а последните четири позиции започват с 0001 и продължават съобразно с броя на печатите.

2. Броят на печатите за секционните избирателни комисии е с 10 % по-голям от общия брой на секциите.

3. Печатът на подвижните секционни избирателни комисии е кръгъл с един пръстен. В пръстена се изписва текстът „МИ 2015". Във вътрешния кръг се изписва уникален деветцифрен номер съгласно т. 1 от раздел втори.

За всяка подвижна секционна избирателна комисия се изработва по един резервен печат.

4. Председателят на секционната избирателна комисия/ подвижната секционна избирателна комисия и определен от комисията член при откриване на изборния ден маркират по уникален начин печата на СИК/ПСИК, с който се подпечатват бюлетините и изборните книжа.

За маркирането се съставя протокол (Приложение № 78-МИ от изборните книжа), подписан от членовете на комисията, съдържащ най-малко 3 (три) отпечатъка от маркирания печат.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова


* Публикувано на

Календар

Решения

  • № 3081-МИ / 16.04.2024

    относно: промяна в състава на ОИК – Опака, област Търговище

  • № 3080-МИ / 16.04.2024

    относно: промяна в състава на ОИК – Кюстендил, област Кюстендил

  • № 3079-МИ / 16.04.2024

    относно: приложимите решения на Централната избирателна комисия при произвеждане на нови и частични избори за кметове и за общински съветници

  • всички решения